Bereikbaarheid en omleidingen

Tot begin 2021 wordt er in verschillende fases gewerkt aan de Posthumalaan.

Vanaf maandag 13 juli tot eind september is de Posthumalaan in één richting afgesloten voor autoverkeer tussen de Brede Hilledijk en de Wilhelminakade. Ook voor fietsers geldt een omleiding.

Wegenkaart Posthumalaan voor auto's

Wat is er dicht?

  • De Posthumalaan is dicht tussen de Brede Hilledijk en de Wilhelminakade in de richting van de Erasmusbrug.

Hoe rijd je om?

  • Vanaf de Brielselaan en Dordtselaan rijd je om via de Putselaan en de Laan op Zuid.
  • Vanaf Katendrecht rijd je om via de Brede Hilledijk en de Laan op Zuid.
Wegenkaart Posthumalaan voor fietsers

Wat is er dicht?

  • Het fietspad langs de Posthumalaan is in één richting dicht tussen de Wilhelminakade en de Brede Hilledijk, komende vanaf de Erasmusbrug.

Hoe rijd je om?

  • Fietsers van de Kop van Zuid richting Charlois en Katendrecht rijden om via de Laan op Zuid en het Hillekopplein.

Hieronder lees je welke fases er nog aan komen en wat er in die periode gebeurt. In de aanloop naar iedere volgende fase wordt de hoofdpagina steeds aangevuld met gedetailleerde informatie over de afsluitingen en omleidingen.

Eind september 2020 - eind oktober 2020

Er wordt gewerkt aan de Laan op Zuid aan de zuidwestzijde vanaf het kruispunt met de Stieltjesstraat tot voorbij de Veemstraat. Verkeer richting zuid wordt omgeleid via de Stieltjesstraat en de Rosestraat. Richting noord blijft de Laan op Zuid beschikbaar.

Tramverkeer tussen de haltes Wilhelminaplein en Vuurplaat is in deze fase tijdelijk niet mogelijk. Er wordt vervangend vervoer ingezet. Hierover worden reizigers tijdig geïnformeerd.

Eind oktober 2020 - half november 2020

In deze fase wordt gewerkt aan de Laan op Zuid aan de zuidwestzijde vanaf het kruispunt met de Stieltjesstraat tot de Veemstraat. De Laan op Zuid is met één rijstrook in beide richtingen beschikbaar. Komende vanaf noord is het niet mogelijk linksaf de Stieltjesstraat in te slaan. Verkeer richting de Stieltjesstraat wordt omgeleid via de Lodewijk Pincoffsweg.

Tramverkeer tussen de haltes Wilhelminaplein en Vuurplaat is in deze fase tijdelijk niet mogelijk. Er wordt vervangend vervoer ingezet. Hierover worden reizigers tijdig geïnformeerd.

Half november 2020 - eind januari 2021

In deze fase wordt gewerkt in de Veemstraat. Bestemmingsverkeer zal afhankelijk van de werkzaamheden via de noord- of zuidkant worden omgeleid.