Bereikbaarheid en omleidingen

Algemeen

Van 27 april tot en met 12 mei voert de RET onderhoudswerkzaamheden uit aan de tramsporen van lijn 25 in Schiebroek. Ook gemeente Rotterdam gaat aan het werk, maar dan aan het riool in die buurt.

Werkzaamheden

  • Tramlijn 25 De volgende haltes komen te vervallen: reguliere halte Schieweg, Franciscus Gasthuis, Melanchthonweg, Teldersweg, Wilgenlei, Meidoornweide, Larikslaan, Peppelweg en reguliere halte Wilgenplaslaan.
  • Buslijn 147 Richting station Noord vervallen de volgende haltes: Hazelaarweg, Adrianalaan, Peppelweg, Kastanjeplein en Wilgenplaslaan.

Omleidingen

Afhankelijk van je bestemming wordt er bovendien aangeraden om gebruik te maken van de aangepaste tramlijn 25, de aangepaste buslijn 147, Metrolijn E en de pendelbussen 725 en 708. Klik hier voor een kaart met daarop alle routes van de (pendel-)bussen, tram en metrolijn E.

  • Tramlijn 25 rijdt een aangepaste route via Carnisselande, de vervangende halte Schieweg, Metro Blijdorp, Diergaarde Blijdorp en dezelfde route terug
  • Buslijn 174 rijdt iedere 30 minuten een aangepaste route via de Meidoornsingel langs de Meidoornweide, de Peppelweg, Wilgenlei en wilgenplaslaan. Vanaf halte Wilgenplaslaan rijdt buslijn 174 de bestaande route naar station Noord
  • Pendelbus 725 rijdt de route tegenovergesteld van tramlijn 25 en rijdt een rondje langs metrostation Meijersplein, Wilgenplaslaan, Kastanjeplein, Peppelweg, Adrianalaan, Hazelaarweg, Cipreslaan, Meidoornweide, Peppelweg, Wilgenlei, Wilgenplaslaan, en Schiehoven.
  • Pendelbus 708 dient als vervangend vervoer voor tramlijn 25 en rijdt iedere 15 minuten een rondje langs bushaltes Melanchthonweg, Kleiweg en Franciscus Gasthuis.