Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Het Nationale Vuurwerk

Oud & Nieuw wordt ook dit jaar weer groots gevierd aan de Maas. Bezoekers wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te komen. Tussen 22:00 uur 's avonds en 02:00 uur 's nachts reis je gratis met de metro. Stap uit op Wilhelminaplein of Beurs en loop in enkele minuten naar het feest. Om 00:00 uur barst het nationale vuurwerk los op de Erasmusbrug. De Erasmusbrug is vanaf 18:00 uur 's avonds tot 02:00 uur 's nachts afgesloten. Doorgaand verkeer kan gebruikmaken van de Willemsbrug of de Ring. Vanaf 20:30 uur 's avonds zijn delen van de Boompjes en Westzeedijk afgesloten voor verkeer. Het oogziekenhuis en Erasmus MC zijn bereikbaar.

A29 Heinenoordtunnel

Op de A29 is de Heinenoordtunnel binnenkort twee nachten afgesloten in één rijrichting. In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 december is de Heinenoordtunnel dicht voor het verkeer dat vanuit Rotterdam richting Bergen op Zoom rijdt. In de nacht van donderdag 20 of vrijdag 21 december is de tunnel dicht vanuit Bergen op Zoom richting Rotterdam. De afsluitingen zijn tussen 01:00 uur en 05:00 uur 's nachts. Het verkeer wordt omgeleid via de A16, de A17 en de N217. Tijdens beide nachten is de Kiltoneel in de richting van de omleiding.

Maastunnel - Nachtafsluiting

De Maastunnel is binnenkort twee nachten afgesloten in beide richtingen voor het autoverkeer. Dit gebeurt in de nachten van maandag 17 op dinsdag 18 en en van dinsdag 18 op woensdag 19 december, tussen 00:30 uur en 06:00 uur. Het verkeer vanuit het oosten rijdt om via de Van Brienenoordburg of de Willemsbrug naar Rotterdam-Zuid. Vanuit het westen rijd je om via de Beneluxtunnel of Erasmusbrug. Voor fietsers en voetgangers blijft de Maastunnel bereikbaar.

Bruggenloop

Op zondag 9 december vindt de jaarlijkse Bruggenloop plaats in Rotterdam. Er worden zo'n 12.000 deelnemers verwacht. Het advies aan deelnemers en toeschouwers is om met het openbaar vervoer te komen. De parkeercapaciteit rond De Kuip is namelijk beperkt. De NS zet extra treinen in naar station Rotterdam Stadion en ook de RET laat extra trams rijden.

Coolsingel

De herinrichting van de Coolsingels start op 7 januari met een nieuwe fase. Op het Churchillplein verandert hierdoor de verkeerssituatie. Verkeer vanaf de Coolsingel kan rechtdoor naar de Schiedamsedijk en rechtsaf richting Westblaak. De afslag naar links naar de Blaak is afgesloten. Verkeer tussen de Blaak en Westblaak rijdt door de tunnel onder het Churchillplein. De Schiedamsedijk blijft afgesloten tussen de Schilderstraat en het Churchillplein. Daar rijdt het verkeer om via de Boom en de Blaak of via de Westzeedijk en de 's Gravendijkwal.