Bereikbaarheidsjournaal

Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 18 november

Deze week: nieuwe verkeerssituatie op de Coolsingel, de renovatie van het fiets- en voetgangersdeel van de Maastunnel, de werkzaamheden op de Kleiweg en komend weekend geen treinverkeer tussen Rotterdam en Den Haag.

Coolsingel

Op de Coolsingel is een nieuwe verkeerssituatie door de werkzaamheden. Het autoverkeer kan op het nieuwe weggedeelte van noord naar zuid rijden. Dus vanaf het Hofplein rij je over de nieuwe rijbaan, via de Schiedamsedijk naar de Erasmusbrug.

Kleiweg

Tot half maart 2020 is de Kleiweg dicht in de richting van de Straatweg, tussen de Elisabethlaan en de Begoniastraat. De RET vervangt de tramrails op de Kleiweg en de haltes krijgen een opknapbeurt. Ook het kruispunt met de Uitweg wordt opnieuw ingericht.

Maastunnel

In de Maastunnel wordt vanaf 15 november het fiets- en voetgangersdeel gerenoveerd. De fietstunnel gaat 7 maanden dicht en de voetgangerstunnel 11 maanden. Tijdens de renovatie kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een veerpont.

Treinverkeer

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 november rijden er geen rechtstreekse treinen tussen Rotterdam Centraal en Den Haag Centraal. Houd rekening met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten.