Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 10 juni 2019

Deze week aandacht voor: Nachtafsluitingen van de Ketheltunnel en de Maastunnel, weekendafsluiting op de A16 bij Dordrecht en werkzaamheden aan de tramsporen op de Straatweg.

Maastunnel

Deze week is de Maastunnel twee nachten dicht in beide richtingen. De afsluitingen zijn van maandag op dinsdag en van dinsdag op woensdag, tussen 00:30 en 06:00. Aan de oostkant van Rotterdam rij je om via de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug. Aan de westkant van de stad rij je via de Beneluxtunnel of de Erasmusbrug. Voor fietsers en voetgangers blijft de Maastunnel bereikbaar.

A16

Komend weekend is de A16 afgesloten bij Dordrecht, in noordelijke richting. De afsluiting is tussen knooppunt Klaverpolder en Dordrecht-Centrum en begint op vrijdag 14 juni om 9 uur ’s avonds. Het verkeer vanuit Breda en Antwerpen wordt omgeleid via de A59, de A27 en de A15. Ook kan er omgereden worden via de A17, de A59 en de A29 richting Rotterdam. De afsluiting eindigt op maandag 17 juni om 5 uur ’s ochtends. Voor de spits is de A16 weer bereikbaar in beide richtingen.

Ketheltunnel

Op de A4 werkt Rijkswaterstaat deze week ’s avonds en ’s nachts aan de Ketheltunnel. Hierdoor is de A4 vier nachten afgesloten in beide richtingen, tussen Delft en het Kethelplein. Dit gebeurt van maandag 10 tot en met donderdag 13 juni van 8 uur ’s avonds tot en met 5 uur ’s ochtends. Omrijden kan in beide richtingen via de A20 en de A13.

Straatweg

Op de Straatweg in Hillegersberg werkt de RET aan de tramsporen. De Straatweg is daarom tot en met 21 juli afgesloten richting het noorden. De andere kant op, naar Rotterdam centrum, blijft de weg open voor het verkeer. In noordelijke richting kun je omrijden via de Kleiweg en de Ringdijk naar de Argonautenweg en Molenlaan. Ook via de Boezemlaan en de Bosdreef rijd je naar de Molenlaan. Tramlijn 4 rijdt de hele periode niet tussen haltes Station Noord en Molenlaan.