Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 11 maart 2019

Deze week aandacht voor: nachtafsluitingen van de Maastunnel, werkzaamheden aan de Hoofdweg in Capelle aan den Ijssel, gedeeltelijke afsluiting van de rotonde bij de Martin Luther Kingweg en de President Rooeveltweg in Ommoord en komend weekend geen treinen over het HSL traject tussen Rotterdam en Breda.

Hoofdweg

In Capelle aan den IJssel wordt gewerkt aan de Hoofdweg. Hierdoor is de Hoofdweg van 4 maart tot 1 april in beide richtingen afgesloten tussen de Europalaan en de Burgemeester van Schalijlaan. Het verkeer richting Prins Alexander rijdt om via de Laan van Avant-Garde en de Schollevaartse Dreef. Richting Nieuwerkerk aan den IJssel rij je om via de Burgemeester Beresteijnlaan en de N219. Richting de A20 kun je het beste via de Laan van Avant-Garde, de Brandingdijk en de N219 rijden. Door de werkzaamheden kan het met name tijdens de spits druk zijn op dit traject.

Maastunnel

De Maastunnel is deze week twee nachten dicht voor het autoverkeer in beide richtingen. Dit is in de nachten van maandag 11 op dinsdag 12 maart en van dinsdag 12 op woensdag 13 maart, tussen half 1 ‘s nachts en 6 uur ’s ochtends. Aan de oostkant van Rotterdam rij je om via de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug. Aan de westkant neem je de Beneluxtunnel of de Erasmusbrug. Voor fietsers en voetgangers blijft de Maastunnel bereikbaar.

Rotterdam-Breda (HSL)

Komend weekend rijden geen treinen over de Hoge Snelheidslijn tussen Rotterdam en Breda. Richting Breda kunnen reizigers op zaterdag 16 en zondag 17 maart reizen via Dordrecht. De extra reistijd is dan een half uur tot een uur. Plan je reis op NS.nl.

Rotonde President Rooseveltweg

Tot en met 25 maart is in Ommoord de rotonde tussen de Martin Luther Kingweg en de President Rooseveltweg dicht door werkzaamheden. Via een bypass is er wel verkeer mogelijk van en naar de Martin Luther Kingweg aan de westzijde van de President Rooseveltweg. Al het overige verkeer rijdt in beide richtingen om via de Prins Alexanderlaan, de Hoofdweg en de Capelseweg. Fietsers worden lokaal omgeleid met de gele omleidingsborden.