Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 12 november 2018

Dit is Rotterdam Onderweg, het bereikbaarheidsjournaal van Rotterdam en omgeving, met deze week aandacht voor: Schiedamsedijk nog één week dicht, werkzaamheden op de Hogenbanweg, weekendafsluiting van de A29 bij de Haringvlietbrug en de Sint komt aan in Rotterdam.

 

Schiedamsedijk

Door de werkzaamheden aan de Coolsingel is tot en met 16 november de Schiedamsedijk nog afgesloten voor het autoverkeer. De afsluiting is in één richting, tussen de Schilderstraat en het Churchillplein. Het verkeer vanaf het Vasteland richting Churchillplein rijdt om via de Boompjes en de Blaak of via de Westzeedijk en de ’s-Gravendijkwal.

Hogenbanweg

In Oud Mathenesse wordt gewerkt aan de Hogenbanweg. Hierdoor is de hoofdrijbaan van de Hogenbanweg afgesloten, tussen de Franselaan en de Horvathweg. Beide parallelwegen blijven bereikbaar voor het verkeer, maar het doorgaande verkeer moet omrijden. Vanuit Schiedam wordt het verkeer omgeleid vanaf de Horvathweg, via de Spoorstraat en de Lorentzlaan. Vanuit Rotterdam rij je om vanaf de Horvathweg, via de Spaanseweg en de Franselaan. De werkzaamheden duren tot en met 7 december.

A29

Op de A29 wordt bij de Haringvlietbrug komend weekend aan de weg gewerkt. Hierdoor is de Haringvlietbrug afgesloten, in de richting van Rotterdam. De afsluiting is van vrijdag 16 november 10 uur 's avonds tot maandag 19 november 5 uur 's ochtends. Het verkeer rijdt om via de A59, de A17 en de A16. Op de N217 zal de Kiltunnel tijdens de werkzaamheden tolvrij zijn van oost naar west. De A29 is voor de ochtendspits van maandag de 19e in beide richtingen weer bereikbaar.

Intocht Sinterklaas

zaterdag 17 november komt de Sint aan op het Rotterdamse Willemsplein.
Ook dit jaar zal het weer heel druk zijn.