Eerdere edities

Bereikbaarheidsjournaal

Maandag 15 april 2019

Deze week aandacht voor: werkzaamheden aan de trambaan op de Vierambachtsstraat en de Mathenesserdijk, werk aan de Mathenesserbrug en nachtafsluitingen van de Heinenoordtunnel en de Botlekbrug.

Middellandplein

De RET vervangt tot 2 juni de tramsporen tussen de West-Kruiskade en de Mathenesserdijk. Van 13 april tot en met 3 mei wordt gewerkt op de Vierambachtsstraat en de Mathenesserdijk. De Vierambachtsstraat en de Mathenesserbrug blijven open in de richting van de Mathenesserdijk. Het verkeer richting de Heemraadssingel wordt omgeleid via onder meer de Schiedamseweg. Tramlijnen 21 en 24 rijden via de Claes de Vrieselaan en de Mathenesserlaan. Lijn 23 is ingekort tot Rotterdam Centraal en rijdt dus niet door naar het Marconiplein.

Mathenesserbrug

Van 17 april tot en met 3 mei is de Mathenesserbrug in Rotterdam-west iedere werkdag tussen 20.00 en 06.00 uur dicht voor verkeer. Auto's en fietsers rijden om via de Lage Erfbrug en de Beukelsbrug. De tramlijnen rijden om via de Lage Erfbrug naar het Marconiplein.

Heinenoordtunnel

Deze week is de Heinenoordtunnel twee nachten dicht. In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 april is de tunnel dicht richting het zuiden. De volgende nacht is de tunnel dicht richting het noorden. Beide nachten rijd je om via de N217, de A16 en de A15. De afsluitingen beginnen om 00.00 en duren tot 05.00 uur 's nachts.

Botlekbrug

De Botlekbrug is in de nacht van 17 op 18 en 18 op 19 april dicht tussen 22.00 en 05.00 uur. Het autoverkeer rijdt via de Botlektunnel. De brug is vanaf 15 april wel weer open voor fietsers, zij worden tijdens de nachtafsluiting begeleidt door verkeersregelaars.