Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 17 juni 2019

Deze week: nachtafsluitingen van de Maastunnel en de Botlekbrug, voorbereiding groot onderhoud bij Aveling in Hoogvliet en geen direct treinverkeer tussen Rotterdam en Utrecht in het weekend.

Maastunnel

De Maastunnel is deze week twee nachten dicht in beide richtingen. Dit gebeurt in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 juni en van dinsdag 18 op woensdag 19 juni, van half 1 ’s nachts tot 6 uur ‘s ochtends. Aan de oostkant van Rotterdam rij je om via de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug. Aan de westkant van de stad rij je via de Beneluxtunnel of de Erasmusbrug. Voor fietsers en voetgangers blijft de Maastunnel bereikbaar.

Trein Utrecht

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni rijden er geen directe treinen tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal en tussen Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Reizigers van en naar Utrecht Centraal, Woerden en Amersfoort kunnen omreizen via Leiden of Schiphol Airport. Er rijden ook bussen tussen Rotterdam en Woerden. De extra reistijd is 15 tot 45 minuten.

Onderhoud Aveling

De komende maanden wordt in Hoogvliet groot onderhoud uitgevoerd aan de Aveling in Hoogvliet. Dit werk gebeurt in verschillende stappen. Zo is de rotonde op de Aveling en Venkelweg komend weekend afgesloten, van vrijdag 21 juni 7 uur ’s avonds tot en met maandag 24 juni 5 uur ’s ochtends. Het verkeer in Hoogvliet kan omrijden via de Laning en de Groene Kruisweg. Als je naar de A15 wilt, rij dan om via Rhoon of Spijkenisse,
omdat er grote drukte verwacht wordt. Het grote onderhoud op de Aveling start op 28 juni.

Botlekbrug dicht

De Botlekbrug is deze week in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 juni in beide richtingen afgesloten vanwege werkzaamheden. Het autoverkeer rijdt om via de Botlektunnel. De afsluiting is van 10 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 5 uur. Voor de ochtendspits is de Botlekbrug in beide richtingen weer bereikbaar.