Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 18 maart 2019

Deze week aandacht voor: nachtafsluitingen van de Maastunnel en de Koninginnebrug, werkzaamheden aan de tramsporen bij het Middellandplein en de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel is afgesloten.

Hoofdweg

Voor een betere doorstroming van het verkeer wordt de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel aangepast. Hierdoor is de Hoofdweg tot 1 april dicht in beide richtingen, tussen de Europalaan en de Burgemeester van Schalijlaan. Richting Prins Alexander rijdt het verkeer om via de Laan van Avant-Garde en de Schollevaartse Dreef. Richting Nieuwerkerk aan den IJssel rij je om via de Burgemeester Beresteijnlaan en de N219. Naar de A20 rij je om via de Laan van Avant-Garde, de Brandingdijk en de N219.

Maastunnel

Deze week is de Maastunnel twee nachten afgesloten in beide richtingen voor het autoverkeer. Dit gebeurt in de nachten van maandag 18 op dinsdag 19 maart en van dinsdag 19 op woensdag 20 maart, van half 1 ‘s nachts tot  6 uur ’s ochtends. Aan de oostkant van Rotterdam rij je via de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug. Aan de westkant neem je de Erasmusbrug of de Beneluxtunnel. Voor fietsers en voetgangers blijft de Maastunnel bereikbaar.

Koninginnebrug

Deze week wordt één nacht aan de Koninginnebrug gewerkt, bij het Noordereiland. De brug is hierdoor afgesloten in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 maart, van half 1 tot de volgende ochtend 6 uur. Het verkeer rijdt om via de Erasmusbrug. Vanaf de Boompjes mag je niet linksaf de Erasmusbrug op. Je kunt bij het Droogleever Fortuynplein omkeren richting de Erasmusbrug. Voor voetgangers wordt een pendeldienst ingezet.

Vierambachtstraat

Van 23 maart tot en met 12 april wordt gewerkt aan de tramsporen tussen de West-Kruiskade en de Mathenesserdijk. In de eerste fase van het werk is er geen tramverkeer mogelijk tussen het Middellandplein en het Mathenesserplein. Tramlijnen 21, 23 en 24 rijden een omleidingsroute. Het verkeer in de richting van de ’s Gravendijkwal rijdt om via de Mathenesserlaan en de Claes de Vrieselaan. In de richting van het Marconiplein kun je langs het werk rijden. Op de Heemraadssingel wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven.