Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 2 september

Deze week kijken we naar: Werkzaamheden op de Kleiweg en de Uitweg, de Wereldhavendagen, weekendafsluiting van de Ketheltunnel op de A4 en werkzaamheden op de Hoofdweg bij Capelle aan den IJssel.

Kleiweg

Op de Kleiweg vervangt de RET de tramrails en worden de haltes opgeknapt. Ook wordt het kruispunt met de Uitweg anders ingericht. Hierdoor is de Kleiweg dicht in de richting van de Straatweg, tussen de Begoniastraat en de Elisabethlaan. De Rozenlaan is dicht in beide richtingen vanaf de Kleiweg tot aan de Margrietstraat. De omleidingen lopen via de Gordelweg en de Straatweg en via de G.K. van Hogendorpweg en de Melanchtonweg. De werkzaamheden duren tot begin november.

Ketheltunnel

Komend weekend is op de A4 de Ketheltunnel afgesloten richting Den Haag vanwege werkzaamheden. De afsluiting begint op vrijdag 6 september om 9 uur ’s avonds en duurt tot maandag 9 september 5 uur ’s ochtends. Omrijden richting Den Haag kan via de A20 en de A13. Voor de ochtendspits van maandag 9 september is de A4 weer in beide richtingen bereikbaar.

Wereldhavendagen

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september zijn de Wereldhavendagen in Rotterdam. Er worden meer dan honderdduizend bezoekers verwacht. Het Scheepvaartkwartier, de Wilhelminapier en de Erasmusbrug zijn op zaterdag en zondag niet toegankelijk voor auto’s. Het advies is om met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Zo kun je je auto parkeren bij een van de P&R terreinen en verder reizen met het ov. Ook zijn er gratis extra fietsenstallingen op het Wilhelminaplein en op het Willemsplein.

Hoofdweg

In Capelle aan den IJssel wordt gewerkt aan de Hoofdweg. Vanaf 9 tot en met 29 september wordt de Hoofdweg in één richting afgesloten voor het verkeer, tussen de Britse Zoom en de Schollevaartse Dreef. Het verkeer richting Capelle rijdt om via de Europalaan, de N219 en de Burgemeester van Beresteijnlaan. Richting Nieuwerkerk aan den IJssel blijft de Hoofdweg bereikbaar.