Eerdere edities

Bereikbaarheidsjournaal

Maandag 20 april 2019

Deze week aandacht voor: nachtafsluiting van de Maastunnel, werkzaamheden op de Prins Alexanderlaan en de Linker Rottekade en vervanging van tramsporen in Rotterdam West.Opslaan

Middellandplein

Tot en met 3 mei wordt gewerkt aan de tramsporen op de Vierambachtsstraat en de Mathenesserdijk. De Vierambachtsstraat en de Mathenesserbrug blijven open in de richting van de Mathenesserdijk. Het verkeer richting de Heemraadssingel wordt omgeleid via onder meer de Schiedamseweg. Tramlijnen 21 en 24 rijden via de Claes de Vrieselaan en de Mathenesserlaan. Lijn 23 is ingekort tot Rotterdam Centraal en rijdt dus niet door naar het Marconiplein. De RET werkt tot 2 juni aan de vervanging van de tramsporen.

Maastunnel

De Maastunnel is in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 april in beide richtingen dicht voor autoverkeer. Dit duurt van half 1 ‘s nachts tot  6 uur ’s ochtends. Aan de oostkant van Rotterdam rij je via de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug. Aan de westkant neem je de Erasmusbrug of de Beneluxtunnel. Voor fietsers en voetgangers blijft de Maastunnel bereikbaar. Voor de ochtendspits op gang komt is de tunnel weer open.

Prins Alexanderlaan

De gemeente Rotterdam vervangt de komende 2 jaar het asfalt op de Prins Alexanderlaan, tussen de Rietkerkweg en de Hoofdweg. Op dinsdag 23 april start de eerste fase van de asfaltering. De Prins Alexanderlaan is dan voor doorgaand verkeer in beide richtingen afgesloten tussen de Rietkerkweg en de Prinsenlaan. Autoverkeer wordt omgeleid via de Jacques Dutilhweg, de Boszoom en de Hoofdweg. Fietsers worden waar nodig lokaal omgeleid. De werkzaamheden in de eerste fase duren tot vrijdag 7 juni.

Linker Rottekade

De Linker Rottekade is deze week afgesloten tussen de Crooswijksestraat en de Crooswijksesingel, in beide richtingen. Dit gebeurt vanaf dinsdag 23 april 9 uur ’s ochtends tot en met vrijdag 26 april 4 uur ’s middags. Richting Noord rijd je om via het Noordplein, de Schiekade en de Bergweg. Richting Zuid rijdt het verkeer om via de Boezemstraat. Fietsers kunnen omrijden via de Zaagmolenkade. De tram en de bus rijden hun gewone route, langs het werk.