Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 25 februari 2019

Deze week aandacht voor: nachtafsluitingen van de Maastunnel, werkzaamheden op de rotonde van de Martin Luther Kingweg, geen treinverkeer tusssen Rotterdam en Den Haag en omleidingen van de trams in het centrum ter hoogte van Beurs.

Rotonde President Rooseveltweg

Tot en met 25 maart is de rotonde tussen de Martin Luther Kingweg en de President Rooseveltweg in Prins Alexander afgesloten. Via een bypass is er wel verkeer mogelijk van en naar de Martin Luther Kingweg vanaf de westzijde van de President Rooseveltweg. Al het overige verkeer rijdt in beide richtingen om via de Prins Alexanderlaan, de Hoofdweg en de Capelseweg. Het fietsverkeer wordt lokaal omgeleid met de gele omleidingsborden.

Maastunnel

Deze week is de Maastunnel twee nachten dicht in beide richtingen voor het autoverkeer, van maandag 25 op dinsdag 26 februari en van dinsdag 26 op woensdag 27 februari, tussen 00:30 en 06:00 uur 's ochtends. Aan de oostkant van Rotterdam rij je om via de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug. In het westen rij je om via de Beneluxtunnel of de Erasmusbrug. Voor fietsers en voetgangers blijft de Maastunnel bereikbaar.  

Geen tram Churchillplein

In het centrum van Rotterdam rijden tot en met zondag 10 maart geen trams via halte Beurs, vanwege de werkzaamheden aan de Coolsingel. Alle tramlijnen worden in beide richtingen omgeleid via het Kruisplein, Eendrachtsplein en Vasteland. De tramhaltes aan de Lijnbaan, Beurs, Keizerstraat, Blaak en de Burgemeester van Walsumweg zijn buiten gebruik.

Droespolderweg

Bij Rozenburg wordt gewerkt aan de aanleg van de Blankenburgverbinding. Hierdoor is de Droespolderweg dit weekend afgesloten in beide richtingen, tussen de Botlekweg en de Tienmorgenseweg. Het verkeer wordt omgeleid via het niet afgesloten deel van de Droespolderweg, de Botlekweg en de A15.