Eerdere edities

Bereikbaarheidsjournaal

Maandag 27 mei 2019

Deze week kijken we naar: de werkzaamheden op de Slinge en de Langenhorst, nachtafsluiting van de Maastunnel, de Straatweg en de concerten van Marco Borsato in de Kuip.

Maastunnel

De Maastunnel is in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 mei in beide richtingen dicht van half 1 in de nacht tot 6 uur ’s ochtends. Aan de oostkant van Rotterdam rij je via de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug. Kom je uit het westen, dan neem je de Beneluxtunnel of de Erasmusbrug. Voor fietsers en voetgangers blijft de Maastunnel bereikbaar.

Slinge

In Rotterdam Zuidwijk wordt tot eind juni in fases gewerkt aan het riool op de Slinge en de Langenhorst. Tot en met 6 juni is daarom de Langenhorst ter hoogte van de Keyenburg afgesloten voor het verkeer. Het doorgaande verkeer rijdt in beide richtingen om via de Zuiderparkweg, de Carnisser Baan en de Vrijenburgweg.

Marco Borsato in de Kuip

Marco Borsato geeft binnenkort 5 concerten in De Kuip. Dit gebeurt op 29 en 30 mei en op 1, 2 en 5 juni. Er worden per dag bijna 50.000 bezoekers verwacht. Het advies is om met het openbaar vervoer of de fiets naar De Kuip te komen. De NS zet extra treinen in van en naar Rotterdam Stadion. Vanaf Rotterdam Centraal kun je ook tram 23 of tram 12 nemen. Kom je toch met de auto, koop dan vooraf een parkeerticket.

Straatweg

De Straatweg is vanaf begin juni afgesloten richting Hillegersberg-Noord vanwege werkzaamheden. De andere kant op, in de richting van Rotterdam centrum, blijft de weg open voor het verkeer. De afsluiting duurt van 3 juni tot en met 21 juli. Omrijden in noordelijke richting kan via de Kleiweg en de Ringdijk naar de Argonautenweg. Je kunt ook rijden via de Boezemlaan en de Bosdreef naar de Molenlaan. Tramlijn 4 rijdt de hele periode niet tussen haltes Station Noord en Molenlaan.

Staking OV

Dinsdag 28 mei rijden er de hele dag geen bussen trams en metro’s van de RET. Vervoerders in het streekvervoer en de NS staken ook. De NS adviseert om deze dag niet met de trein te reizen. Er is daar niet bekend hoeveel mensen gaan staken, waardoor de dienstregeling niet betrouwbaar is.