Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 4 maart 2019

Deze week aandacht voor: werkzaamheden aan de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel, nachtelijke afsluitingen van toerit 19 naar de A15 bij Charlois, omleidingen van de trams in het centrum van Rotterdam en werkzaamheden aan de rotonde van de Martin Luther Kingweg in Prins Alexander.

Hoodfweg

In Capelle aan den IJssel wordt gewerkt aan de Hoofdweg. Hierdoor is de Hoofdweg van 4 maart tot 1 april in beide richtingen afgesloten tussen de Europalaan en de Burgemeester van Schalijlaan. Het verkeer richting Prins Alexander rijdt om via de Laan van Avant-Garde en de Schollevaartse Dreef. Het verkeer richting Nieuwerkerk aan den IJssel rijdt om via de Burgemeester Beresteijnlaan en de N219.

A15

Deze week wordt op een deel van de A15 aan de weg gewerkt. Hierdoor is toerit 19 naar de A15 bij Charlois in de richting van Europoort deze week drie nachten afgesloten. Dit gebeurt in de nachten van maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 maart. De afsluitingen zijn tussen 9 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends. Het verkeer vanaf de Groene Kruisweg naar de A15 wordt omgeleid via de toerit bij de Vondelingenweg.

Geen tram Churchillplein

Vanwege de werkzaamheden op de Coolsingel rijden er tot en met zondag 10 maart geen trams via halte Beurs. Alle tramlijnen worden in beide richtingen omgeleid via het Kruisplein, Eendrachtsplein en Vasteland. De tramhaltes aan de Lijnbaan, Beurs, Keizerstraat, Blaak en de Burgemeester van Walsumweg zijn niet in gebruik. Reizigers kunnen gebruik maken van de metro of de omgeleide tramlijnen.

Rotonde President Rooseveltweg

In Prins Alexander is de rotonde tussen de Martin Luther Kingweg en de President Rooseveltweg dicht tot en met 25 maart. De rotonde wordt aangepast voor een betere en veiligere doorstroming voor het verkeer. Via een bypass is er wel verkeer mogelijk van en naar de Martin Luther Kingweg vanaf de westzijde van de President Rooseveltweg. Al het overige verkeer rijdt in beide richtingen om via de Prins Alexanderlaan, de Hoofdweg en de Capelseweg. Het fietsverkeer wordt lokaal omgeleid met de gele omleidingsborden.