Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 5 november 2018

Werkzaamheden op de Groene Kruisweg, weekendafsluiting op de A20 tussen Maassluis en het Kethelplein, tijdelijk geen trams op de Schiedamsedijk en de herinrichting van de Linker Rottekade. Dit is het bereikbaarheidsjournaal van Rotterdam Onderweg.

 

Groene Kruisweg

Tot en met 8 november wordt op een deel van de Groene Kruisweg aan de weg gewerkt. Dit gebeurt op de N492 tussen de A15 en Hoogvliet, tijdens doordeweekse nachten tussen 9 uur 's avonds en 5 uur 's ochtends. Er wordt steeds van kruispunt tot kruispunt gewerkt op één rijbaan. De andere rijbaan wordt dan tweerichtingsverkeer. Zo blijft de Groene Kruisweg in beide richtingen voor het doorgaande verkeer bereikbaar.

A20

Komend weekend is de A20 vanuit Hoek van Holland afgesloten tussen Maassluis en het Kethelplein door werkzaamheden. De afsluiting begint vrijdag 9 november om 9 uur 's avonds en duurt tot maandag 12 november 5 uur 's ochtends. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer vanuit Hoek van Holland omgeleid via de N223, de N222 en de A4.

Tram Schiedamsedijk

Door de werkzaamheden op de Schiedamsedijk is hier tot en met zondag 11 november geen tramverkeer mogelijk. Tramlijnen 8, 12, 20, 23 en 25 rijden niet via Beurs en Leuvehaven. De tijdelijke routes van deze tramlijnen lopen onder meer via het Eendrachtsplein, het Museumpark en het Vasteland.

Linker Rottekade

In Crooswijk is de Linker Rottekade in beide richtingen afgesloten, tussen de Crooswijksestraat en de Crooswijksesingel. Het verkeer wordt via verschillende routes door de stad omgeleid, onder meer via de Heer Bokelweg, de Schiekade, de Bergweg en de Gordelweg. Ook kun je omrijden via de Admiraal de Ruyterweg en de Boezemweg. Tramlijnen 7 en 8 rijden een aangepaste route.