Black Friday: kom met het ov of de fiets!

Ga je shoppen tijdens Black Friday op vrijdag 29 november? Hou er dan rekening mee dat het niet alleen in de winkels, maar ook in de stad enorm druk is. Daarom is het advies om met de fiets of het ov naar de stad te komen. De RET rijdt de hele dag met extra lange metro's.

P+R

Heb je geen zin om helemaal vanaf huis met het ov te reizen? Parkeer dan aan de rand van de stad bij een P+R en reis vanaf daar eenvoudig met het ov naar het centrum. Bij de meeste P+R’s kan je gratis parkeren als je daarna verder reist met het ov. Bij andere P+R’s kan je goedkoper parkeren.

Voor een overzicht van de parkeerplaatsen aan de rand van de stad kijk je hier. Je kunt daar ook snel zien hoe je vanaf de P+R in de stad komt. Op onze homepage zie je boven in de interactieve kaart hoeveel parkeerplekken er nog beschikbaar zijn in de stad.

Bekijk hieronder alle P+R van Rotterdam op een kaart. Klik om te vergroten.

Alle P+R's van Rotterdam op een kaart

Afsluitingen in de stad

Omdat we de stad bereikbaar willen houden, leiden we auto’s zoveel mogelijk om het centrum heen. Houd hier rekening mee als je toch van plan bent met de auto te komen.

Afhankelijk van de drukte, worden er meer kruispunten in de stad afgesloten. Je wordt dan ter plekke omgeleid.

Zaterdag en zondag ook druk

Let op: ook op zaterdag en zondag kan het nog druk zijn in de stad. In veel winkels kun je dan ook met korting shoppen. Daarom adviseren we je ook in het weekend om met het ov of de fiets naar de stad te komen.