Coronamaatregelen en bereikbaarheid

Op deze pagina lees je alles over de gevolgen van coronamaatregelen voor de bereikbaarheid van de stad. De oproep om zoveel mogelijk thuis te werken en drukke plekken te vermijden blijft gelden.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 4 november 2021.

Drukte-indicator

Met de drukte-indicator zie je de verwachte drukte tijdens een reis met de bus, tram, metro of trein. De verwachte drukte vind je terug in het reisadvies van de reisplanner op de RET website en in de RET Real Time App. Er zijn vier verschillende situaties mogelijk. Welke dit zijn en meer hierover lees je hier.

Mondkapje nog steeds verplicht

Mondkapjes zijn in het ov, op perrons en bij haltes nog steeds verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar. Meer informatie hierover vind je hier.

Denk ook aan een deelfiets of deelscooter

Door de coronamaatregelen kunnen er minder mensen per rit mee. Op verschillende ov-stations vind je daarom volop deelfietsen en -scooters waar je gebruik van kunt maken.

Veelgestelde vragen over reizen in het ov

De RET houdt een lijst bij met veelgestelde vragen over reizen met het ov in Rotterdam. Hier lees je bijvoorbeeld of je mag eten en drinken in het ov.

Bob-bus en weekendmetro

De Bob-bus en weekendmetro rijden niet.

Denk ook eens aan een deelfiets of -scooter

Door de coronamaatregelen kunnen er minder mensen per rit mee in het openbaar vervoer. Gelukkig zijn er ook andere reismogelijkheden bij ov-stations en in de stad. Deelfietsen, -scooters en zelfs -scootmobielen zijn op steeds meer plekken te vinden.

Sinds kort is er een samenwerking tussen de RET, gemeente Rotterdam en de aanbieders Donkey Republic, GO Sharing, Check en felyx. Het doel: Rotterdam bereikbaar houden. Op ruim 25 ov-knooppunten worden in totaal 1.500 deelfietsen en 1.500 elektrische deelscooters neergezet.

Klik op de kaart hieronder om te zien om welke locaties het gaat.
Kaart van Rotterdam en omgeving met aangegeven punten waar deelfietsen te vinden zijn

Hoe kom ik aan een deelfiets, deelscooter of deelscootmobiel?

Bruggen en sluizen

Voor bruggen en sluizen in Rotterdam gelden weer de normale bedieningstijden.

Kijk voor meer informatie en updates hier.