Druk? Bekijk de DRIPS

Op de belangrijkste wegen in de stad staan zogenoemde DRIPS, dit zijn Dynamische Route Informatie Panelen. Op deze panelen staat de meest actuele informatie over reistijden en routes. Als er bijzonderheden zijn op een van de getoonde routes, dan wordt de tekst aangepast. Je ziet dan in 1 oogopslag de situatie en eventuele alternatieve routes.

Sneller

Als bestuurder kun je zelf kiezen welke route voor jou het beste is. Op de DRIPs laten we zien welke route op dat moment het snelst is. Dit kan je tijdens de spits, evenementen of andere bijzonderheden veel reistijd schelen.

Meerdere scenario's

We hebben de meest voorkomende gebeurtenissen op de weg uitgewerkt in verschillende scenario's. Dat betekent dat zodra er iets gebeurt, automatisch een scenario in gang wordt gezet. Op verschillende informatieborden verschijnt dan handige routeinformatie voor de weggebruiker. 

Waar?

Wil je weten waar de DRIPs staan in Rotterdam? Je vindt ze allemaal op één kaart. Ook kun je dit filmpje terugkijken over DRIPs van het bereikbaarheidsjournaal.