Bereikbaarheid en omleidingen

Wat is er dicht?

  • Van woensdag 25 november tot en met vrijdagochtend 27 november is de Erasmusbrug 's nachts tussen 22.00 uur en 06.00 uur dicht in de richting van Noord naar Zuid.

Hoe rijd je om?

  • Auto's rijden om via de Willemsbrug en Maastunnel.
  • Voor fietsers en voetgangers blijft de Erasmusbrug bereikbaar.
  • Hulpdiensten hebben doorgang onder begeleiding van verkeersregelaars.

Verkeersexperiment Erasmusbrugroute

Met ingang van maandag 25 mei is de verkeerssituatie rondom de Erasmusbrug aangepast. Op dit moment worden de resultaten verzameld om te kijken of deze tijdelijke verkeerssituatie de omgeving heeft verbeterd.

Het experiment aan de zuidzijde van de Erasmusbrug is per 15 juli gestopt in verband met werkzaamheden aan de Posthumalaan. Het experiment aan de noordkant van de Erasmusbrug liep door tot in november 2020.

In november heeft de gemeente de resultaten van het experiment bekeken. De maatregelen hebben een positief effect op het comfort en de veligheid van fietsers. Er zijn geen negatieve gevolgen gemeten voor de doorstroming van het autoverkeer tijdens de spits. Daarom is belsoten om tijdelijke aanpassingen definitief te maken. Op dit moment bekijkt de gemeente op welke manier dit het best kan worden gedaan.

Wat is er veranderd aan de noordzijde van de Erasmusbrug?

 

  • De fietspaden worden op verschillende plekken verbreed. Oversteken en voorrang verlenen wordt daardoor veiliger en makkelijker.
  • Voor het autoverkeer dat vanaf het Vasteland rechts de Erasmusbrug op gaat is er een rijstrook minder beschikbaar.
  • Voor het autoverkeer dat vanaf de Schiedamsedijk rechtdoor de Erasmusbrug op gaat, is er een rijstrook minder beschikbaar. 

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Wegenkaart van de kruising bij het Vasteland ten noorden van de Erasmusbrug. Lijnen geven aan dat er één rijstrook minder is voor auto's en dat het fietspad breder is.

 

De afgelopen maanden waren er nog meer experimenten waarbij de verkeerssituatie werd aangepast.
Bekijk een overzicht van deze projecten.