Bereikbaarheid en omleidingen

Experimenten in Rotterdam

Rotterdam groeit en het wordt drukker in de stad. Er zijn steeds meer fietsers en voetgangers en het is drukker in het openbaar vervoer. Daarom richt de gemeente Rotterdam bepaalde wegen tijdelijk anders in. Zo wordt getest wat wel werkt en wat niet.

Om de veligheid te verbeteren krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte op straat. Zo wordt ook gezocht naar een betere balans tussen auto's, fietsers, voetgangers en openbaar vervoer.

De komende vier maanden zal dit op verschillende locaties te merken zijn. Welke locaties dat zijn en wat daar precies gebeurt lees je hieronder.

Verkeersexperiment Maastunnelcorridor

Op 2 juni start het verkeersexperiment van de Maastunnel. Aan de Noord- en Zuidkant van de tunnel komen er tijdelijk minder rijstroken voor auto's en vrachtverkeer. Dit duurt tot oktober 2020.

Meer informatie over het experiment vind je hier.

Verkeersexperiment Erasmusbrugroute

Vanaf 25 mei verandert de verkeerssituatie aan beide kanten van de Erasmusbrug. Om fietsers en voetgangers meer ruimte te geven zijn er tijdelijk minder rijstroken voor afslaand autoverkeer.

Meer informatie over dit experiment vind je hier.

Verkeersexperiment in Oude Westen

Vanaf donderdag 30 april verandert de verkeerssituatie in het Oude Westen. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte op het Kruisplein en het Eendrachtsplein. Auto’s kunnen deze pleinen niet meer oversteken.

Meer informatie over dit experiment vind je hier.