Algemeen
Auto
Openbaar Vervoer
Fiets

Normaal       Druk

Still cam

Droogleever Fortuijnplein

Bekijk het camerabeeld
Still cam

Erasmusbrug-Wilhelminaplein

Bekijk het camerabeeld

Bekijk alle verkeerscamera's

OudNieuw2018_Fase1.png

Bereikbaarheid

Voetpad en fietspad aan de oostkant van de Erasmusbrug zijn afgesloten. Voetgangers en fietsers nemen het pad aan de westkant (Wilhelminakade), dit is dan tweerichtingsverkeer.

OudNieuw2018_Fase2.png

Bereikbaarheid

Volledige afsluiting van de Erasmusbrug. Let op: dit geldt óók voor ov. Verkeer kan via de Willemsbrug rijden.

OudNieuw2018_Fase2.png

Bereikbaarheid

Afsluitingen Wilhelminakade voor het Kindervuurwerk. Hierbij is de Otto Reuchlinweg tweerichtingsverkeer en de Wilhelminakade zelf afgesloten. De ingang van het Kindervuurwerk is op de parkeerplaats naast de Cruise Terminal. Als je naar het Kindervuurwerk komt, ga dan niet met de auto. Je kunt niet parkeren bij de Wilhelminakade. Alleen bestemmingsverkeer wordt doorgelaten bij de Posthumalaan en de Laan op Zuid.

OudNieuw2018_Fase3-4.png

Bereikbaarheid

Het Noordereiland is afgesloten. Alleen mensen met een doorlaatbewijs kunnen het Noordereiland op . Ga je op bezoek bij familie? Vraag naar het doorlaatbewijs. Zonder bewijs, geen toegang. Doorgaand verkeer kan gewoon over de Willemsbrug richting Noord.

OudNieuw2018_Fase3-4.png

Bereikbaarheid

Beide rijbanen van de Boompjes zijn afgesloten vanaf de André van der Louwbrug tot aan het Vasteland. Ook de Schiedamsedijk (vanaf Churchillplein) en Westzeedijk (vanaf Droogleever Fortuijnplein) zijn afgesloten voor verkeer. Bestemmingsverkeer voor het Oogziekenhuis of Erasmus MC kan wel doorrijden. De Witte de Withstraat en de parkeergarage aan de Hartmanstraat blijven bereikbaar. Verkeer dat de stad uit wil, kan via de Maasboulevard of de Westzeedijk (let op: de Maastunnel is dicht richting Zuid).

OudNieuw2018_Fase5.png

Bereikbaarheid

Het Scheepvaartkwartier – tussen de Kievietslaan en Westplein/Scheeptimmermanslaan – is niet meer toegankelijk. Dit gebeurt om de parkeerdruk in het gebied te verminderen en bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen. Bestemmingsverkeer (met doorlaatbewijs) kan de wijk in via de Westerlaan/Westerkade. De wijk uit kan via de Scheeptimmermanslaan en Parkkade.

OudNieuw2018_Fase6.png

Bereikbaarheid

Kom je vanaf de Laan op Zuid? Dan rij je via de Stieltjesstraat naar de Willemsbrug. Vanaf de Posthumalaan rij je via de Veemstraat richting de Willemsbrug. Kom je vanaf de Hillelaan? Rij dan door via de Brede Hilledijk richting de Willemsbrug.

De Wilhelminakade is dicht voor verkeer. De Otto Reuchlinweg is weer tweerichtingsverkeer tot aan de kruising met Edam. Verkeer via de Wilhelminapier kan alleen via de Posthumalaan.

Openbaar vervoer en P&R

We raden iedereen, i.v.m. drukte, aan om met het OV te komen.

Ook dit jaar rijden er weer gratis metro’s van en naar het Nationale Vuurwerk. Metrolijnen C en E van de RET rijden op 31 december tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Iedere 10 minuten rijdt metro C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en lijn E tussen Meijersplein en Slinge. De toegangspoortjes staan tussen 22.00 en 02.00 uur open, waardoor je gratis met de metro kunt reizen. Stap uit bij metrostation Beurs of Wilhelminaplein en loop in enkele minuten naar Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug. Kijk voor meer informatie op https://www.ret.nl/home/reizen/evenementen/oudennieuw.html

Op zondag 31 december, vanaf 20.00 uur, kun je op de P+R terreinen bij de metrostations gratis parkeren. Bij het inrijden trek je een parkeerkaartje en bij het uitrijden kun je tot aan de slagboom rijden. Deze gaat dan automatisch open. De P+R terreinen bij Zuidplein en Schiedam Centrum zijn commerciële parkeerterreinen en daardoor niet gratis.

Fietsen

Kom je niet met het OV? Dan raden wij iedereen met klem aan op de fiets of te voet te komen. De onderstaande fietsenstallingen zijn geopend:

Terweakker 38
3011 XS Rotterdam

Coolsingel 215
3012 AG Rotterdam

Blaak
Verlengde Nieuwstraat 1
3011 GX Rotterdam

Centraal station
Stationsplein 298, hoek Weena
3013 AK Rotterdam

Meent
Meent 151
3011 JH Rotterdam

Parkeren

Parkeren op één van de P+R-terreinen aan de rand van de stad is gratis vanaf 20:00 uur op 31 december. Bij het inrijden pak je een parkeerkaartje en bij het uitrijden gaat de slagboom automatisch open. Deze P+R’s zijn gratis:

  • Vijfsluizen (A4, afslag 16)
  • Kralingse Zoom (A16, afslag 26)
  • Capelsebrug (A16, Capelle aan de IJssel)
  • Meijersplein (A13, afslag 11)
  • Melanchthonweg (A20, afslag 14)
  • Slinge (A29/A15, Zuidplein/Ahoy)