Bereikbaarheid

Wat is er dicht?

  • Van maandag 10 tot woensdag 12 mei is de Maastunnel twee nachten van 22.00 tot 06.00 uur dicht voor autoverkeer van Noord naar Zuid.

Hoe rijd je om?

  • Autoverkeer rijdt om via de Erasmusbrug of Willemsbrug.
  • De Maastunnel blijft open voor autoverkeer van Zuid naar Noord.
  • De fietstunnel en voetgangerstunnel blijven bereikbaar.


Maastunnelroute – Stap 2

Sinds mei 2020 rijdt het verkeer richting de Maastunnel aan de noord- en zuidkant over één rijstrook. Vanaf eind mei 2021 geldt dat ook voor de omgekeerde richting: vanuit de Maastunnel is er voor het verkeer één rijstrook beschikbaar. In de nieuwe situatie gelden dezelfde verkeersregels als aan de andere kant van de weg: hulpdiensten en OV-bussen buiten dienst mogen wel van de tweede rijstrook gebruikmaken.

Wat betekent dit voor mijn route?

De Maastunnel blijft van beide kanten bereikbaar. Er rijdt wel minder verkeer op de route van Zuid naar Noord en andersom. Een andere route of een alternatief vervoersmiddel naar je bestemming kan wellicht sneller zijn.

Planning

Stap 2 van de verkeersaanpak Maastunnelcorridor duurt in ieder geval tot en met eind 2021. Aansluitend volgt er een onderzoek en bekijkt de gemeente op basis van de resultaten of de verkeersaanpak blijft.

Bekijk hieronder overzichtskaartjes van de nieuwe situatie vanaf eind mei 2021.

 Noordzijde.jpg
Maastunnelroute (noordkant) Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

 zuidzijde.jpg
Maastunnelroute (zuidkant) Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

Meer (achtergrond)info over de verkeersaanpak Maastunnelcorridor vind je op deze projectpagina van de gemeente Rotterdam.