A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16

Tussen de A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport komt een nieuwe rijksweg de A16 Rotterdam. Die gaat in 2024 open voor verkeer. Hieronder lees je wat de nieuwe weg betekent voor het verkeer in de regio.

Straks sneller door

Dankzij het nieuwe stuk snelweg (van 11 kilometer lang) rijdt het verkeer op de A13 en de A20 straks beter door. Door de spreiding van verkeer wordt het vooral bij Overschie rustiger. Je staat ook minder vaak in de file op de A20 tussen het Terbregseplein en het Kleinpolderplein. Mooi bijkomend voordeel: bij een incident op de A13 of de A20 biedt het nieuwe stuk A16 uitkomst als omleidingsroute.

Minder verkeer op G.K. van Hogendorpweg

Door de files op de A13 en A20 sluipt verkeer door de omliggende woonwijken. Als de A16 Rotterdam open is, vermindert dat. Het wordt rustiger op onder meer de G.K. van Hogendorpweg, de Molenlaan en de Ankie Verbeek-Ohrlaan.  Omdat de nieuwe snelweg straks de meest logische route richting het noordkant van Rotterdam is, wordt het naar verwachting wel iets drukker op onder de N209 en N471.

Lees hier alles over de nieuwe A16 Rotterdam.