Tijdelijk éénrichtingsverkeer op de Hoogstraat

In de Hoogstraat wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. De straat is eigenlijk te smal voor twee autostroken en een fietsstrook. Daarom gaat de gemeente experimenteren door de Hoogstraat anderhalve maand éénrichtingsverkeer te maken voor autoverkeer.

Omleiding

Het experiment loopt van maandag 23 september tot maandag 11  november. Het is in deze periode alleen mogelijk om door de Hoogstraat naar het Oostplein te rijden. Andersom kan niet. Het Hoogkwartier is dan niet meer te bereiken vanaf het Oostplein. Omrijden kan via de Burgemeester van Walsumweg, de Goudsesingel en de Mariniersweg.

Verbetering van de veiligheid

Het experiment wordt uitgevoerd naar aanleiding van verschillende klachten over de (fiets)veiligheid in de Hoogstraat. In de week van 23 september komen er extra borden en een fietsstrook in de Hoogstraat.

Fluorescerend zebrapad

De Mariniersweg, ter hoogte van de Bredestraat en de Vogelenzang, krijgt een fluorescerend zebrapad. De witte strepen geven licht in het donker dankzij UV-licht. Zo valt deze oversteek extra op. Dit zebrapad is net als het eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat een proef. Mocht de verkeersveiligheid verbeteren, dan worden er meer plekken gezocht in Rotterdam om deze voetgangersoversteekplaats aan te leggen.