Extra maatregelen vanwege sluiting Maastunnel

De Maastunnel is twee jaar dicht richting Rotterdam-Zuid. Dagelijks moeten 30.000 auto’s een andere weg vinden. Om te zorgen dat het verkeer zo goed mogelijk doorstroomt, spreiden we de drukte. Hiervoor zijn verschillende maatregelen genomen. Check deze maatregelen goed voordat je de weg op gaat. Want misschien moet je wel een andere route rijden dan je gewend bent.

Alle maatregelen op een rij:

1. Op de ‘s Gravendijkwal is één rijstrook richting de Maastunnel veranderd in een rijstrook voor linksaf. Via deze extra rijstrook richting de Rochussenstraat gaat het verkeer direct naar de Erasmusbrug.

2. De Mariniersweg is tot eind oktober afgesloten richting de Goudsesingel. Verkeer vanuit het noorden richting Willemsbrug kan wel via de Mariniersweg.

3.Het verkeer dat richting Rotterdam-Zuid over de Willemsbrug rijdt heeft meer ruimte nodig. Daarom is de linksafstrook op de Boompjes verlengd.

4. Om verkeer vanuit het (noord)westen meer ruimte te bieden, mag het verkeer vanaf de Boompjes niet meer linksaf de Erasmusbrug op. Kom je uit het (noord)-oosten? Neem dan de Willemsbrug of de Van Brienenoordbrug.

5.Om meer verkeer aan te kunnen, is de Posthumalaan tussen Erasmusbrug en Dordtselaan verbreed naar twee rijstroken. Om oponthoud te voorkomen, kun je vanaf de Posthumalaan niet meer linksaf de Veemstraat in. Vanaf de Erasmusbrug blijft de Laan op Zuid bereikbaar.

6. Vanaf de Maashaven Oostzijde kan je niet meer linksaf naar de Putselaan. Er zijn twee rijstroken rechtdoor richting Zuidplein en twee rijstroken rechtsaf richting Maastunnelplein.