Het is groen en ligt op het fietspad...

In Rotterdam fietsen we steeds meer en met de komst van e-bikes gaan we ook nog eens vlotter. Dat is mooi! Maar er zijn nadelen: fietspaden worden drukker en snelheidsverschillen nemen toe. De ruimte is schaars en bredere fietspaden zijn niet altijd een optie. Sinds vorige week wordt een idee getest om slimmer gebruik te maken van de bestaande fietsinfrastructuur: Het Fietslint. Tot en met 13 juni wordt deze wegmarkering getest in Rotterdam.

Het Fietslint is een tijdelijke knalgroene wegmarkering met twee symbolen en een doorgetrokken streep. Het doel? Fietsers aanmoedigen om meer rechts te houden als ze relaxed rijden, en bewuster in te halen. Kortom: ruimte voor elkaar maken. Zoals we ook doen op de roltrap en via rijstroken op de autoweg.

 

Onderzoek

Vanaf 16 mei wordt het Fietslint getest op de Beukelsweg en Beukelsdijk richting het centraal station. Er wordt gekeken of fietsers de markeringen begrijpen, hun fietsgedrag aanpassen en of ze hun reis daardoor als fijner en veiliger ervaren. Fietsers wordt op straat gevraagd naar hun mening. Heeft u de markering ook gezien en test u graag mee? Tot en met 13 juni staat de vragenlijst hier online. Doe mee en maak kans op een jaar lang gratis Swapfiets rijden!

De proef wordt uitgevoerd en onderzocht door Studio Fietslint in samenwerking met de gemeente en Mobility Lab, waar mobiliteitsideeën in de praktijk worden getest.