Grote werkzaamheden 2023

"De omgeving van de mens, is de medemens." schreef Jules Deelder eens. En net als de mens moet ook die omgeving in goede gezondheid blijven. Daarom wordt ook dit jaar op verschillende plekken aan de stad gewerkt.

Hieronder zie je wat Rotterdam tot nu toe gedaan heeft en wat je dit jaar allemaal nog kunt verwachten. Zoals altijd houdt Rotterdam Onderweg je op de hoogte zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wil je meer weten over deelvervoer? Kijk dan hier. En wie regelmatig van buiten Rotterdam de stad bezoekt, kan altijd terecht op één van de P+R terreinen.

Jonker Fransstraat

De Jonker Fransstraat wordt opnieuw ingericht. Dat gebeurt in fases. De werkzaamheden zijn in 2022 begonnen aan de noordzijde van de Jonker Fransstraat. Op dit moment wordt er aan de kruising met de Admiraal de Ruyterweg gewerkt en aansluitend aan het deel tussen de Admiraal de Ruyterweg en de Goudsesingel.

Prins Alexander

Op een zestal metro-overgangen in Prins Alexander werd de beveiligingsinstallatie vervangen. Het betreft de metro-overgangen in de Grote Beer, Burgaslaan, Prins Constantijnweg, Oosterflank (bij de Kreeftstraat), Prins Alexanderlaan en ’s-Gravenweg.

Roseknoop

Sinds 9 januari zijn er afsluitingen op de kruising 2e  Rosestraat – Laan op Zuid. Van mei tot en met oktober is de gehele kruising dicht voor werkzaamheden aan kabels, leidingen en het RET-spoor. Ook de dijk wordt opgehoogd. Na oktober blijven de Rosestraat en 2e Rosestraat nog afgesloten, maar is de Laan op Zuid weer open.

Groene Kruisweg – Dorpsweg

Tussen de A15 en de Oldegaarde werden in het eerste kwartaal zes verkeerslichten vervangen.

Maastunnel

De vluchtdeuren van de Maastunnel zijn dit jaar vervangen. Het resultaat van die werkzaamheden is dat de Maastunnel veiliger wordt en tegelijk aan alle veiligheidsregels voldoet.

Maasboulevard

In maart werd de Maasboulevard geasfalteerd. Het wegdek had een opknapbeurt nodig.

Matlingeweg

Twee kruisingen aan de Matlingeweg worden veiliger gemaakt. De kruising Matlingeweg – Industrieweg staat voor september – oktober op de planning.

Statenweg - Walenburgerweg/Bentincklaan

De verkeerslichten op het Bentinckplein worden vervangen. Op de Statenweg zal zich geen verkeershinder voordoen. Verkeer vanuit de Walenburgerweg en de Bentincklaan zal tijdelijk alleen rechtsaf kunnen slaan.

Stadhoudersweg

ProRail onderhoudt het spoorwegviaduct bij Blijdorp. In het weekend van 18 t/m 21 augustus wordt de Stadhoudersweg daarom afgesloten ter hoogte van dat viaduct.

Schiekade RET

De tramsporen en wissel op de kruising Schiekade – Provenierssingel worden vervangen. Verkeer op de Schiekade blijft mogelijk. Tramverkeer van en naar Overschie wordt via de achterzijde van NS station Rotterdam Centraal omgeleid. De werkzaamheden starten eind augustus en duren tot eind oktober.

Nieuwe Binnenweg

Van eind augustus tot medio november vervangt de RET de tramsporen op de kruising Nieuwe Binnenweg – Mathenesserlaan. De gemeente voert gelijktijdig onderhoud uit aan de buitenruimte. De kruising is tijdens dit werk afgesloten.

Heinenoordtunnel

Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de Heinenoordtunnel. Hiervoor is de tunnel een groot aantal nachten en weekenden afgesloten in één richting. In welke richting zo'n afsluiting plaatsvindt varieert per keer. Volg het laatste nieuws hierover op onze homepage, via Facebook of Twitter.

471 (G.K. van Hogendorpweg)

De Provincie Zuid-Holland asfalteert de N471 (GK van Hogendorpweg tussen de N209 en Meijersplein. Naar verwachting neemt dit twee weekenden in beslag. De werkzaamheden verlopen in twee fases tussen 16 - 26 juni en 19 - 23 juni.