Laat de zomer maar komen!

Op donderdag 26 mei -Hemelvaartsdag- is de jaarlijkse opening van het strandseizoen in Hoek van Holland. Het belooft een prachtige dag te worden met veel activiteiten op verschillende locaties.

Wat is er te doen?

De grootste braderie van Zuid-Holland is dit jaar tussen 10.00 en 17.00 te vinden op de parkeerplaats aan De Badweg en is vrij toegankelijk voor publiek.

Er zijn dit jaar drie festivalterreinen met elk een eigen programma: Beachclub Royal, Villa on the Beach en De Zeebries. Deze drie festivalterreinen zijn vanaf 12.00 uur toegankelijk. Tickets vindt je via de website iedere locatie.

Hoe kom je er?

Wie slim is komt met het openbaar vervoer te komen of met de fiets. Dit jaar is er ook voor het eerst een bewaakte fietsenstalling. Tegen een klein tarief kan jouw (elektrische) fiets of scooter hier heel de dag veilig staan.

Je kunt ook gebruik maken van de deelscooters van Felyx. Op deze website kun je precies zien waar de dichtsbijzijnde deelscooter te vinden is.

Metro aan Zee

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de Metro aan Zee, die deze zomer in gebruik genomen wordt. De nieuw aangelegde spoorbaan tussen Hoek van Holand Haven en Hoek van Holland Strand wordt nu zelfs dagelijks getest.

Ook het nieuwe fietspad tussen de Strandboulevard en de Van Dixhoorndriehoek is geopend. Dit fietspad loopt aan de noordzijde van de metrobaan en sluit aan op het doorgaande duinfietspad richting Ter Heijde en Kijkduin. Het laatste nieuws over de Metro aan Zee vind je hier.