Lichtgevend zebrapad Mariniersweg

De gemeente experimenteert op de Mariniersweg sinds september met een lichtgevend zebrapad. Het gaat om een proef om de verkeersveiligheid te verbeteren. En dat lijkt te werken! Natuurlijk gaat niet alles in één keer goed. De verflaag van de strepen slijt sneller dan verwacht. Daar wordt dus wat aan gedaan.

Bevalt het?

De reacties van de bewoners zijn erg positief. Ook voetgangers en automobilisten geven aan dat ze zich veiliger voelen door het nieuwe zebrapad. Resultaten van een officiële meting worden later bekend gemaakt.

Hoe werkt het?

De strepen zijn aangebracht met speciale verf die reageert op UV-licht. Zo valt de oversteek extra op in het donker. In eerste instantie waren de strepen erg glad. Dat is besproken met leverancier van het zebrapad; Heijmans. Samen met Heijmans besloot de gemeente om nieuwe, ruwere strepen te maken. Omdat de weersomstandigheden niet ideaal waren tijdens die tweede poging, laat de verf sneller los dan verwacht.

En nu?

Zodra het weer het toelaat, worden er nogmaals nieuwe strepen aangebracht. Daarvoor wacht de gemeente op het juiste weer - niet te koud en niet te nat.