Naar North Sea Jazz? Neem het ov of pak de fiets!

Ga je naar het North Sea Jazz Festival? Overweeg dan met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. Dan weet je zeker dat je goed zit en er het snelst komt. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli komen duizenden mensen naar Ahoy Rotterdam om dit muziekfestival te beleven. 

Er is dit jaar meer ruimte voor de fiets bij Ahoy. In plaats van één stalling zullen er twee stallingen zijn op het voorplein, dus dicht bij de locatie. Kun je op de fiets of bijvoorbeeld op een ov-fiets komen? Dan is dat dus zeker aan te raden.

Met het ov

Als je met het ov naar Ahoy komt, hoef je je geen zorgen te maken over de terugweg. Dit weekend rijdt de metro tot ongeveer 02.50 uur. Vanaf Zuidplein vertrekt tot half twee ’s nachts elk half en heel uur een metro via Rotterdam Centraal naar Den Haag Centraal.

Parkeren

Voor het parkeerterrein bij Ahoy zijn alle parkeerkaarten inmiddels verkocht. Ook daarom zijn fiets en ov de slimste vervoermiddelen dit weekend. Mocht je toch met de auto willen komen, dan is er nog plek voor het parkeerterrein bij De Kuip. Vanaf daar kun je gebruikmaken van een pendeldienst; er rijden doorlopend bussen. Maar let op, vol is vol!

Werkzaamheden aan het spoor

Kom je voor North Sea Jazz met de trein naar Rotterdam? Op zaterdag 14 en zondag 15 juli zijn er werkzaamheden aan het spoor. Op zaterdag rijden tussen Rotterdam en Dordrecht alleen stoptreinen. Op zondag rijden er tussen 9.30 uur en 22.30 uur tussen Rotterdam en Den Haag bussen in plaats van treinen. Je kunt tussen Rotterdam en Den Haag uiteraard wel gewoon reizen met de metro.