Niet meer stiekem invoegen op de Willemsbrug

Bestemmingsverkeer voor het Noordereiland kan vanaf vrijdag rustig doorrijden op de Willemsbrug. Een verhoogde afscheiding prijkt vanaf dan tussen de rijstroken voor het doorgaand verkeer richting Zuid en bestemmingsverkeer op de Prins Hendrikkade. Ondanks dat het niet mag, gebruiken automobilisten de strook voor het bestemmingsverkeer vaak om nog nét voor het verkeerslicht in te voegen op de rijbaan om het Noordereiland via de Koninginnebrug te verlaten. Dit levert gevaarlijke situaties op. 

Vooral tijdens de avondspits bezorgt deze manoeuvre bewoners van het Noordereiland veel last. Daarom werd er al een doorgetrokken streep aangebracht op de Prins Hendrikkade, vanaf de Brugweg tot aan de Van der Takstraat. Toch loste dit niet de problemen op. In december bekeurde de politie nog honderd automobilisten op één avond!

Proef

De doorgetrokken streep wordt daarom op proef vervangen door een fysieke rijbaanscheiding. Zo is het invoegen vanuit de bestemmingsstrook voor de kruising Prins Hendrikkade / Van der Takstraat niet meer mogelijk. Lijnbussen en taxi’s met bestemming Zuid mogen de bestemmingsstrook blijven gebruiken. Na 1 á 2 maanden wordt besloten of de barriers mogen blijven.

30 kilometer per uur 

Niet alleen komen er barriers, ook wordt de snelheid verlaagd van 50 km/u naar 30 km/u. Verkeer vanuit de richting Noordereiland-Oost (Prins Hendrikkade / De Ruyterstraat) kan via de Maaskade het Noordereiland-West bereiken. Daarnaast worden de verkeerslichten.

Werkzaamheden

Woensdag 24 januari worden de verkeerslichten op de kruising Prins Hendrikkade / van der Takstraat aangepast, zodat er geen conflicten zijn met de andere richtingen. Vrijdag 26 januari worden de barriers en nieuwe bebording geplaatst. De rijbaan voor bestemmingsverkeer Noordereiland is daarom vrijdag afgesloten. Verkeer dat naar het Noordereiland moet, kan dan via de beschikbare rijbanen rijden. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden.