Relaxed fietsen dankzij de Noord- Zuidfietsroute

De gemeente Rotterdam start op maandag 11 mei 2020 met het verbeteren van de fietsroute van en naar het Rotterdamse centrum. Zo wordt deze route veiliger, toegankelijker en comfortabeler voor fietsers.  Te beginnen aan één van de drukste fietsroutes langs de Stadshoudersweg in Rotterdam-Noord.

Aanpassingen

Vanaf maandag 11 mei tot 8 weken na de start wordt er gewerkt aan het fietspad van de Stadhoudersweg. Het fietspad wordt geschikt gemaakt voor twee richtingsfietsverkeer langs de noordzijde van de Stadhoudersweg tussen de Statenweg en de Vroesenlaan. Hiervoor wordt het voetpad versmald en de rijbanen een stuk opgeschoven. Dit gedeelte maakt deel uit van de parallelle fietsroute Noorderbocht (Noord) - Westersingel, onderdeel van de Noord- Zuidfietsroute.

Tijdens de verbreding van het fietspad worden ook de onderstaande onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd:

  • Het aanpassen van de kruising Stadhoudersweg - Statenweg
  • Het vernieuwen van de verkeerslichten op de kruising
  • Het verplaatsen en vervangen van de verlichting
  • Het maken van groenvakken en planten van bomen
  • Het aanpassen van de waterleiding

 

Verkeerssituatie

De weg blijft open voor al het autoverkeer met uitzondering van een aantal nachten. Welke nachten dat precies zijn laten we weten via ons Twitter account en Facebook pagina.  Omdat er wel een aantal rijstroken worden afgesloten zijn er tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Fietsers en voetgangers worden lokaal omgeleid door omleidingsborden.

Meer informatie over dit project vind je hier.