Rotterdammers uitgedaagd: laat de auto 6 maanden staan!

De Rotterdamse Verkeersonderneming start vlak na de zomer met een bijzondere proef. Ze zoekt 100 Rotterdammers die de auto 6 maanden lang zo veel mogelijk willen laten staan. In ruil daarvoor krijgen ze korting op het gebruik van het openbaar vervoer, deelauto’s en deelfietsen.

Deelvervoer

De proef moet beter inzicht geven in het gebruik van deelvervoer in de stad. 'Het kan zijn dat er geen deelfiets of deelauto in de buurt beschikbaar is, maar er zijn meer drempels denkbaar. Die willen we inventariseren en daarna proberen om ze weg te nemen’, zegt woordvoerster Monique Monster van de Verkeersonderneming tegen AD.nl

Uiteindelijk moet de proef ertoe leiden dat meer Rotterdammers de auto laten staan en gebruikmaken van deelvoorzieningen in de stad. Zo zet Rotterdam een stap naar Mobility as a Service (MaaS).

Meedoen


Er zijn 100 Rotterdammers nodig voor de proef. Het experiment start in september 2018 en eindigt in januari 2019. Deelnemers krijgen een persoonlijk mobiliteitsbudget, hiermee kunnen ze met korting gebruikmaken van de verschillende voorzieningen. 


De proef is een initiatief van de Verkeersonderneming, de gemeente Rotterdam, RET, de Mobiliteitsfabriek en Sezer. Rotterdammers die mee willen doen, kunnen zich online aanmelden.