Scholen beginnen weer in Rotterdam

Maandag start het nieuwe schooljaar in Rotterdam en omgeving. Dit betekent dat het weer drukker wordt op de weg. Ga je met de auto naar je werk? Dan ben je misschien wat langer onderweg. Ook doordat we op meerdere plekken aan de weg werken. Op Rotterdamonderweg.nl vind je een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden én omleidingen.

Ga slim op weg

Als je de drukte op de weg wil vermijden, kom dan met het ov of de fiets. Met deze vervoermiddelen heb je van de meeste werkzaamheden geen last. Zo kan je met de fiets in beide richtingen door de Maastunnel. Ook de metro rijdt gewoon van Noord naar Zuid onder de Maas door. Als het geen optie is om je auto te laten staan, kijk dan of je misschien wat later op pad kunt. Na de spits bijvoorbeeld. Dan is het meestal wat rustiger op de weg. En als je je aanmeldt voor spitsmijden op maaster.nu, kun je daar ook nog geld mee verdienen.

Maastunnel en Mariniersweg

De grootste werkzaamheden in Rotterdam zijn op dit moment in de Maastunnel en op de Mariniersweg. De tunnel is twee jaar dicht van Noord naar Zuid en wordt flink gerenoveerd. Wie in de stad van Noord naar Zuid wil, rijdt via de Erasmusbrug of de Willemsbrug. Wie niet in de stad hoeft te zijn, rijdt het snelst over de ring via de Beneluxtunnel of de Van Brienenoordbrug. De Mariniersweg is tot eind oktober in één richting afgesloten. Dit komt door werkzaamheden aan de leidingen van de stadsverwarming. Alleen verkeer richting de Willemsbrug kan over de Mariniersweg. Verkeer richting centrum rijdt om via Oostplein.

Check voor vertrek Rotterdam Onderweg

Rotterdam Onderweg weet hoe je er komt. Check voor vertrek de reisplanner op rotterdamonderweg.nl en kom onderweg niet voor verrassingen te staan. Kijk ook even op de pagina’s van de Maastunnel en de Mariniersweg voor de laatste informatie over deze werkzaamheden. Volg ons uiteraard ook op Facebook en Twitter en stel al je vragen over de bereikbaarheid van Rotterdam.