Sneller naar Zuid met realtime informatie

Ben je onderweg naar Zuid? En wil je weten hoe je daar het snelste komt? Dan hebben we goed nieuws. Op 6 locaties in de stad hebben we informatieborden geplaatst die aangeven hoe je het snelst op Zuid komt.

Op de dynamische route informatiepanelen (DRIP’s) staan twee routes aangegeven met het aantal minuten dat het duurt om naar Zuid te komen. In de praktijk blijkt dat de route via de Willemsbrug vaak het snelst is. 3 van de 6 DRIP’s geven ook aan wanneer de Erasmusbrug openstaat.

Niet sneller wel duurder

Rijd je op de Boompjes en wil je naar Zuid? Dan is de route via de Willembrug het snelst. Het is sinds de sluiting van de Maastunnel niet meer mogelijk om vanaf de Boompjes linksaf naar de Erasmusbrug te gaan. Keren bij Vasteland / Scheepstimmermanlaan is ook verboden. Je riskeert een flinke boete als je dit wel doet. Wie slim is, denkt dus 2 keer na voordat hij een keuze maakt.

Nieuwe verkeerscamera Willemsbrug

Wil je zelf zien of het een beetje doorrijdt op de Willemsbrug? Een nieuw geplaatste verkeerscamera biedt je prachtig zicht op de Willemsbrug. Bekijk ‘m op de interactieve kaart of op de pagina met al onze camera’s.

Locaties

Op deze locaties vind je de DRIP’s:

  • Blaak voor kruising André van der Louwbrug
  • Westblaak voor kruising Hartmanstraat
  • Vasteland voor kruising Westersingel
  • Stadhoudersweg voor kruising van Aersenlaan
  • ’s-Gravendijkwal voor kruising Rochussenstraat
  • Schiekade voor kruising Heer Bokelweg

Op de bovenste 3 locaties staat ook aangegeven wanneer de Erasmusbrug open is.