Tijdelijk éénrichtingsverkeer Willem Buytewechstraat

Automobilisten kunnen vanaf 22 augustus niet meer vanaf de Puntegaalstraat en het Droogleever Fortuynplein de Willem Buytewechstraat inrijden.

Gevaarlijke situaties 

Door de bouwwerkzaamheden van Little C, het nieuwbouwproject bij de Coolhaven, kan verkeer op de G.J. de Jonghweg nog maar in één richting rijden. Het is daardoor niet meer mogelijk om vanaf het Droogleever Fortuynplein via de G.J. de Jonghweg naar de Rochussenstraat te rijden. Gevolg: meer drukte en gevaarlijke situaties in de Willem Buytewechstraat. 

Omrijden

Aan die problemen wil de gemeente graag iets doen. Daarom kun je niet meer vanaf de Puntegaalstraat en het Droogleever Fortuynplein de Willem Buytewechstraat in rijden. Vanaf het Droogleever Fortuynplein rijd je nu via de Puntegaalstraat en de Westzeedijk naar de Willem Buytewechstraat. 

willem buytewechstraat.jpg

Proef

Deze situatie duurt voorlopig drie maanden. In die tijd wordt gekeken of de overlast in de Willem Buytewechstraat afneemt, de alternatieve routes goed functioneren en of de maatregel een goede oplossing is voor de toekomst.