Nieuwe situatie bij uitrijden Maastunnel

Sinds de vernieuwde buis van de Maastunnel weer open is, sta je vaker in de file op de Pleinweg. Dat komt door een nieuwe situatie waar verkeer nog aan moet wennen. Wat die nieuwe situatie is, leggen we hieronder uit. Zo ga je hopelijk beter onderweg. 

Nieuwe situatie

Je rijdt in de nieuwe situatie door de gerenoveerde westbuis richting Noord. Normaal gesproken rijdt het verkeer in die buis juist richting Zuid. In de nieuwe situatie ben je dus eigenlijk aan het spookrijden. Dat is geen probleem, want er is alleen verkeer mogelijk richting Noord. 

Kom je de tunnel uit, dan blijf je nog even aan de ‘verkeerde’ kant rijden. Wil je onder het Droogleever Fortuynplein naar de ’s-Gravendijkwal rijden, dan sla je meteen ter hoogte van de Euromast linksaf. Deze afslag komt meteen nadat je de tunnelwand van de Maastunnel voorbij bent. Rij je normaal gesproken dus aan de rechterkant onder het Droogleever Fortuynplein door, nu is dat aan de linkerkant.

RotterdamOnderweg_DroogleeverFortuynplein_1280x720.jpg

Maatregelen

De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen om de verkeersdrukte beter te begeleiden. Zo is de wachttijd tussen de verkeerslichten bij de tunnel verlengd, weet verkeerskundige Otto Blom. Als het ene verkeerslicht op rood springt, duurt het even voordat het ander op groen gaat. “Zo krijgt het verkeer meer ruimte en stroomt alles beter door”, zegt Blom.

De gemeente houdt het verkeer bij de tunnel de komende tijd goed in de gaten. Naar verwachting zouden bestuurders na een week al beter gewend zijn aan de situatie en begint het verkeer weer beter door te stromen.

Links aanhouden voor de tunnel

Moet je richting de ’s-Gravendijkwal? Volgens Blom kun je dan het beste alvast links voorsorteren voordat je de tunnel in rijdt. “Zo kun je het makkelijkst uitvoegen.”