Volg live het Rotterdamse verkeer

Wie op weg gaat in of naar Rotterdam, kan nu nóg beter voorbereid op pad. Vanaf vandaag is op de website van Rotterdam Onderweg real time te zien of het Rotterdamse verkeer lekker doorrijdt of niet. De gemeente Rotterdam heeft op 19 drukke plekken in de stad 24 verkeerscamera’s opgehangen. Hiermee heeft Rotterdam een primeur in Nederland!

Goed voorbereid op weg

Rotterdam is de eerste Nederlandse stad die livebeelden van verkeerscamera’s toegankelijk maakt voor het grote publiek. De gemeente verwacht dat dit op een positieve manier kan bijdragen aan de drukte op de wegen in de stad. Ook moet het het gemak voor de Rotterdamse reiziger vergroten. Wethouder Pex Langenberg: ‘Het geeft mensen de kans om nog beter voorbereid op weg te gaan. Wie ’s morgens nog thuis is, kan aan de hand van de beelden beslissen om eerst thuis te werken, een alternatieve route te kiezen of z’n reis aan te passen. Door bijvoorbeeld met de fiets of het openbaar vervoer te gaan.’ 

Privacy

De gemeente plaatste de verkeerscamera’s samen met de Verkeers Informatie Dienst (VID). De nieuwe camera’s zijn een aanvulling op de bestaande verkeersinformatievoorziening. Er hangen onder meer camera’s op het Oostplein, aan beide kanten van de Erasmusbrug en op de Coolsingel. In de toekomst wil de stad het aantal camera’s uitbreiden, ook naar de ringwegen van Rotterdam. Reizigers hoeven zich geen zorgen te maken om privacy. De camera’s staan te hoog om nummerborden of personen te herkennen en de beelden worden niet opgenomen. 

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de beelden op onze pagina van de Verkeerscamera's en waan jezelf even in de verkeersregiekamer.