Werkzaamheden aan tram- en metrosporen

De RET werkt deze zomer op verschillende plekken aan de tram- en metrosporen. Misschien vervelend als je deze zomer veel moet reizen, maar zo blijft het spoor onderhouden en kan het weer een tijd mee. Wij zetten de werkzaamheden voor je op een rijtje, zodat je het spoor niet volledig bijster raakt.

 

Tram Schiedam Vlaardingen

Tot en met 26 augustus vervangt en onderhoudt de RET de tramsporen bij Schiedam en Vlaardingen. Tram 21 rijdt daarom niet tussen Schiedam Centrum en de halte Harreweg. Op dit traject rijdt pendelbus 721. Tram 24 rijdt niet tussen Schiedam Centrum en Holy. Hier rijden bus 56 en 57. Let op: bus 121 rijdt tijdens de werkzaamheden niet.

Tram Benthuizerstraat en Zaagmolenstraat

De tramsporen in de Benthuizerstraat en Zaagmolenstraat worden vervangen tussen 30 juli en 7 oktober. Tot en met 12 augustus blijft tram 8 rijden, vanaf 13 augustus rijdt de tram een omleidingsroute. In verband met andere werkzaamheden duurt deze omleiding tot en met 7 december.

Tram Schieweg

De RET werkt tussen 15 en 26 augustus aan het spoor en de wisselcomplexen op de Schieweg. Tram 25 rijdt daarom een omleidingsroute van 18 t/m 26 augustus. Voor verkeer komende vanuit het Stadhoudersplein is de kruising Bergselaan - Schieweg voor rechtdoorgaand verkeer afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Schieweg en de Gordelweg.

Tram Schiedamseweg

Van 27 augustus tot en met 28 oktober is er geen tramverkeer mogelijk op de Schiedamseweg na tramhalte Delfshaven. Tram 4 rijdt niet tussen de haltes Delfshaven en Marconiplein. Tram 8 rijdt niet tussen de haltes Delfshaven en Spartastraat. Reizigers kunnen gebruikmaken van de metro van en naar Marconiplein.

Tram Linker Rottekade

Vanaf maandag 27 augustus rijden tram 7 en 8 tijdelijk niet over de Linker Rottekade. Vanwege de werkzaamheden rijdt tramlijn 7 ongeveer drie maanden via het Oostplein en rijdt tramlijn 8 ongeveer vier maanden via de route van lijn 4 tussen Station Noord en Rotterdam Centraal. Ook bus 38 rijdt tijdens de werkzaamheden een andere route.

Metro Rijnhaven – Maashaven

De sporen en wissels vanaf metrostation Rijnhaven tot aan hoogte Stadswinkel Feijenoord worden vernieuwd. Daarom rijden er van 13 tot en met 27 augustus geen metro’s tussen de stations Wilhelminaplein en Maashaven. Reizigers kunnen hier gebruik maken van de pendelbus. Metrolijn E rijdt alleen tussen station Wilhelminaplein en Den Haag Centraal. Metrolijn D rijdt tussen Maashaven en de Akkers en tussen Wilhelminaplein en Rotterdam Centraal.

 

Bekijk alle werkzaamheden van de RET op https://corporate.ret.nl/werkzaamheden