Gevolgen Brexit voor verkeer

Het lijkt er sterk op dat het Verenigd Koninkrijk per 31 oktober definitef uit de Europese Unie stapt.  Er is dan geen vrij verkeer meer mogelijk van en naar het Verenigd Koninkrijk. Na de Brexit verwachten we extra drukte bij de ferry terminals in Rozenburg, Hoek van Holland, Europoort en Vlaardingen.

De werkelijke impact is moeilijk te voorspellen. Per gebied is een zogenoemd verkeerscirculatieplan opgesteld. Er zijn adviesroutes aangegeven om de verkeersoverlast zo veel mogelijk te beperken. Daarnaast wordt ook de verkeerssituatie continu in de gaten gehouden en ingegrepen als dat nodig is. Dat gebeurt vanuit de verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Rhoon. 

In de buurt van de ferry terminals zijn tijdelijk vrachtwagenparpeerplaatsen ingericht. Chauffeurs die hun papieren niet op orde hebben, kunnen daar parkeren, zodat zij het overige verkeer niet hinderen. 

Hoek van Holland

Personenvervoer richting Hoek van Holland wordt geadviseerd via de Maasdijk te rijden en de Hoeksebaan te mijden als het druk is rondom de ferry terminal. De verkeerssituatie staat aangegeven op digitale informatieborden. 

Rozenburg

Vanwege Brexit en andere werkzaamheden kan het met name ten westen van de Droespolderweg erg druk zijn. Het advies aan personenvervoer is om naar Rozenburg te rijden via de A15 (afrit 14) en de Botlekweg. Wil je Rozenburg verlaten? Kies dan voor toerit 13, toerit 14 is dicht.