Bereikbaarheid en omleidingen

Bereikbaarheid

Dit jaar heeft de Bruggenloop een andere route, omdat de Maastunnel is afgesloten. De route gaat niet over de Erasmusburg. Hierdoor is de impact op de bereikbaarheid van Rotterdam aanzienlijk minder dan voorgaande jaren. 

Het parcours van de Bruggenloop gaat  zoveel mogelijk over fietspaden, zoals bij de Koninginnebrug, Willemsbrug, Maasboulevard en Van Brienenoordbrug. Waar dit uit veiligheidsoverwegingen niet kan, loopt men over de rijbaan. De Olympiaweg is de enige weg die langere tijd is afgesloten, namelijk van 08.00 tot 20.30 uur.

Vanaf 14.30 uur worden de fietspaden en wegen van het parcours gefaseerd afgesloten. De weg wordt na de laatste loper zo snel mogelijk weer vrijgegeven voor het verkeer. Rond 18.00 uur is ook het laatste deel van het parcours weer open voor alle verkeer.

Deelnemers en bezoekers: laat de auto staan!

Doe je mee aan de Bruggenloop of ben je van plan om te gaan kijken? Dan adviseren we je om met de ov of met de fiets te komen. De parkeergelegenheid is namelijk schaars. Er is wel voldoende mogelijkheid om je fiets te stallen en het evenement is goed bereikbaar met het ov.

Kom je liever met de tram? Dan kun je kiezen voor de onderstaande mogelijkheden.

Vanaf Centraal Station Rotterdam:

  •   Tramlijn 23 richting Beverwaard - uitstappen bij halte Stadion Feijenoord 

Vanaf Zuidplein:

  • Metro richting Centraal Station - bij station Wilheminaplein overstappen op:
    tramlijn 23 richting Beverwaard - uitstappen bij halte Station Feijenoord

Vanaf P+R Slinge:

  • Metro richting Centraal Station - bij station Wilheminaplein overstappen op:
    tramlijn 23 richting Beverwaard - uitstappen bij halte Station Feijenoord.