Bereikbaarheid en omleidingen

2018-04_Afsluiting-Coolsingel2_1280x720.png

Bereikbaarheid

Van 9 april 2018 tot maart 2021 is de Coolsingel dicht in de richting van het Hofplein. Verkeer richting de Erasmusbrug blijft wel mogelijk. In deze drie jaar wordt eerst de oostzijde aangepakt, dat is de kant van het stadhuis, daarna wordt de westzijde aangepakt, de kant van het Stadhuisplein en de Bijenkorf. De hele periode blijft verkeer richting Erasmusbrug mogelijk.

Trams en metro

Er rijden geen trams tussen het Hofplein en halte Beurs wanneer de RET aan metrostation Stadhuis werkt. Trams rijden dan om via de Van Oldebarneveltstraat en de Mauritsweg. Dit duurt tot september 2019.
 

Op deze pagina staan alle omleidingsroutes van de trams. De metro blijft gewoon rijden.

Omleidingen

Omrijden kan op verschillende manieren.

Vanuit het Zuidwesten:

  • Door de Maastunnel, via de 's-Gravendijkwal en Weena
  • Over de Erasmusbrug via Vasteland, Westzeedijk, 's-Gravendijkwal en Weena
  • Over de Erasmusbrug via de Boompjes, André van der Louwbrug, Blaak, Mariniersweg en Goudsesingel

Vanuit het Zuidoosten:

  • Over de Willemsbrug via Blaak, Mariniersweg en Goudsesingel
  • Vanaf de Maasboulevard via de Oostmolenwerf en Goudsesingel

 

Afgestemd met Maastunnel

De werkzaamheden zijn afgestemd met de renovatie van de Maastunnel. Zo kan fase 4, waarbij maar één rijbaan van de Coolsingel open is, bijvoorbeeld pas starten als de Maastunnel klaar is in september 2019. De gemeente pakt beide projecten bewust tegelijkertijd aan. Als het werk ná elkaar gedaan zou worden, zou de hinder 6 jaar in plaats van 3 jaar duren. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de impact van het tegelijkertijd uitvoeren van de renovatie Maastunnel en herinrichting Coolsingel. Die impact blijkt minder groot dan veel mensen denken.

2018-12_Afsluiting-Coolsingel-januari_1280x720.png

Bereikbaarheid


Vanaf maandag 7 januari 2019 wordt er gewerkt aan het Churchillplein. Je kan daardoor vanaf de Schiedamsedijk niet meer naar links richting de Westblaak, niet naar rechts richting de Blaak en niet rechtdoor richting Coolsingel.

Vanaf de Westblaak kan je alleen onderdoor richting Blaak. Dat is ook zo in de tegengestelde richting (Vanaf de Blaak naar de Westblaak).

Vanaf de Coolsingel kan je alleen rechtdoor richting Schiedamsedijk en naar rechts richting Westblaak, dus niet naar links richting Blaak.

Omleidingen

Verkeer vanaf het Vasteland richting Churchillplein kan rijden via Boompjes - Andre van der Louwbrug en Blaak of via de Westzeedijk en de 's-Gravendijkwal

Bereikbaarheid

Door de werkzaamheden op de Coolsingel rijden er vanaf maandag 25 februari tot en met zondag 10 maart geen trams via halte Beurs.

De tramhaltes aan de Lijnbaan, Beurs, Keizerstraat, Blaak en de Burgemeester van Walsumweg zijn niet in gebruik.

Omleidingen

Reizigers kunnen gebruik maken van de metro of de omgeleide tramlijnen. Alle tramlijnen worden in beide richtingen omgeleid via het Kruisplein, Eendrachtsplein en Vasteland.

In dezelfde periode wordt er ook gewerkt aan het riool in de Van Oldebarneveltstraat. De tramhalte Lijnbaan is daardoor niet bereikbaar, maak gebruik van tramhalte Kruisplein.