Bereikbaarheid en omleidingen

Bereikbaarheid

De Sint start op het Willemsplein, dat is natuurlijk erg fijn. Waar hij dan naartoe gaat? De Zalmstraat. Op de Gedempte Zalmhaven is het nog niet gedaan, want: dan gaat hij via de Scheepstimmermanslaan naar Vasteland. Vervolgens  gaat de route verder naar de Schiedamsedijk. Wie de Sint wil zien, staat daar natuurlijk op de uitkijk. Op de Schiedamsedijk gaat de stoet over de linkerrijbaan, maar vanaf het Churchillplein zal hij over de rechterrijbaan gaan. Dan over de Coolsingel en even later rechtsaf naar Meent. De Sint vervolgt zijn weg via Rodezand en de Hoogstraat, waarna hij uiteindelijk naar het Grotekerkplein gaat.

Tijdens de intocht van Sint en Piet, zien we auto's op de route liever niet. Moet je in de stad zijn? Dan kan je beter met de fiets, bus, metro, tram of trein. Wie toch met de auto gaat, houdt er rekening mee dat hij of zij af en toe stilstaat.

De Zalmstraat, Scheepstimmermanslaan, Vasteland (noorderlijke rijbaan) en Schiedamsedijk (westelijke rijbaan) gaan om 13.15 uur op slot, dan weet je dat je daar met de auto even niet wezen mot. Is de Sint voorbij, dan maken we de wegen weer vrij. Dat is tussen 14.00 en 14.30 uur, dan zit je weer goed achter het stuur. Van 13.30 uur tot 15.15 uur is het Churchillplein dicht. Ben je met de auto, dan is omrijden verplicht. Als laatste gaan de Meent (tussen Coolsingel en Rode Zand) en Rode Zand (tussen Meent en Beurstraverse) tussen 14.15 en 15.30 uur even dicht voor gemotoriseerd verkeer. Moet je er toch zijn? Loop dan even op en neer.

Omleidingen

Als je even niet meer weet hoe je door de afsluitingen rijden moet, dan is dit wat je het beste doet. Volg de info die op de gele borden langs de weg staat en je weet precies hoe je de goede kant op gaat.