Bereikbaarheid en omleidingen

De grond tussen de sporen op het Kruisplein en de kruising Kruisplein - Weena wordt ontgraven. Daarnaast wordt er een tijdelijke doorsteek gemaakt bij het Mariott Hotel die verkeer in fase 2 kan gebruiken.

Bereikbaarheid om omleidingen

 

Omdat de werkzaamheden 's nachts worden uitgevoerd, kan de tram gewoon blijven rijden. Voor overig verkeer is er ook nog geen hinder. 

De tramsporen op het Kruisplein worden vernieuwd. Net zoals de wisselcomplexen op de kruising Kruisplein - West Kruiskade en de kruising Weena - Kruisplein. 

Bereikbaarheid en omleidingen

Gevolgen openbaar vervoer

Er is geen tramverkeer mogelijk tussen het Kruisplein en Rotterdam Centraal. Tramlijnen 4, 7, 8, 20, 21, 23, 24 en 25 rijden een omleidingsroute. De RET zet deelfietsen in op het Kruisplein en de West-Kruiskade om de extra reistijd te beperken.

Gevolgen verkeer

  • Het Kruisplein is niet toegankelijk van het Schouwburgplein richting het Weena. (Met uitzondering van verkeer voor het Mariott hotel en bevoorrading). Het verkeer wordt omgeleid via het Schouwburgplein en de Karel Doormanstraat. De rijrichting voor het Schouwburgplein wordt hiervoor omgekeerd.
  • De West Kruiskade is niet toegankelijk vanaf de Mauritsweg.
  • Het Weena richting Hofplein is afgesloten bij de kruising met het Kruisplein. Verkeer wordt omgeleid via het Kruisplein, Schouwburgplein en Karel Doormanstraat.

Bekijk de omleiding ook op deze kaart.

De inrit bij het Mariott Hotel wordt hersteld en het wisselcomplex o de kruising Weena - Kruisplein aan de zijde van het stationsplein wordt vernieuwd. 

Bereikbaarheid en omleidingen

Gevolgen openbaar vervoer

De tramlijnen 4, 7, 8, 20, 21, 23, 24 en 25 kunnen Rotterdam Centraal niet bereiken. Ze stoppen daarom op het Weena op perron E en F, tegenover het gebouw van Nationale Nederlanden.

Gevolgen verkeer

Het Weena is afgesloten richting de Beukelsdijk, bij de kruising met het Kruisplein. Omrijden kan via de Weenatunnel.