Bereikbaarheid en omleidingen

Maastunnel

Bereikbaarheid

Op 3 juli 2017 is de Maastunnel dichtgegaan richting Zuid. Deze afsluiting duurt twee jaar. In deze periode kun je van Noord naar Zuid niet met de auto door de tunnel. Op 19 augustus 2019 gaat de tunnel weer open voor auto's.

Omleidingen

  • Richting Noord is de tunnel open voor verkeer.
  • De kortste route is via de Erasmusbrug. Dit is ook de drukste route.
  • Rijd zoveel mogelijk via de Van Brienenoordbrug of de Beneluxtunnel.
  • Let op: verkeer vanuit Oost richting Zuid kan niet over de Erasmusbrug. De Van Brienenoordbrug en de Willemsbrug zijn dan de enige mogelijkheden.
  • Reis je binnen Rotterdam? Dan kun je misschien ook met de fiets, het ov of de watertaxi.

Afgestemd met Coolsingel

De werkzaamheden zijn afgestemd met de herinrichting van de Coolsingel. Zo kan fase 4, waarbij maar één rijbaan van de Coolsingel open is, bijvoorbeeld pas starten als de Maastunnel klaar is in september 2019. De gemeente pakt beide projecten bewust tegelijkertijd aan. Als het werk ná elkaar gedaan zou worden, zou de hinder 6 jaar in plaats van 3 jaar duren. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de impact van het tegelijkertijd uitvoeren van de renovatie Maastunnel en herinrichting Coolsingel. Die impact blijkt minder groot dan veel mensen denken.

Maastunnel_nieuw.jpg

Bereikbaarheid

De Maastunnel is in beide richtingen dicht voor autoverkeer van 28 juli 13.00 uur tot 19 augustus 06.00 uur. In deze periode worden de laatste werkzaamheden in de tunnel verricht. Vanaf 19 augustus 06.00 uur is de Maastunnel weer in beide richtingen open.

Omleidingen

  • Hoef je niet in het centrum te zijn? Reis dan via de Beneluxtunnel of de Van Brienenoordbrug.
  • Moet je wel in de stad zijn, dan kan je ook rijden via de Erasmusbrug of de Willemsbrug.