Bereikbaarheid en omleidingen

Kaart_Maastunnel_ombouw.jpg

Volledige afsluiting 16-23 juli

Eind juli wordt de vernieuwde westbuis geopend, waarna de oostbuis een jaar dicht gaat. Ook dan blijft de Maastunnel alleen open voor verkeer van Zuid naar Noord. De rijrichting verandert dus niet. Maar let op! Tijdens de ombouwweek van maandag 16 juli tot en met maandag 23 juli zijn beide buizen tegelijk dicht voor verkeer. Fietsers en voetgangers hebben geen last van de werkzaamheden en kunnen er gewoon door. Je leest meer over de afsluiting in het nieuwsbericht dat we hierover schreven.

TIP! Drukte op de Postumalaan? Neem de Putselaan in de richting van de Willemsbrug.

Kaart_Maastunnel_N-Z.jpg

Bereikbaarheid

Op 3 juli 2017 is de Maastunnel dichtgegaan richting Zuid. Deze afsluiting duurt twee jaar. In deze periode kun je van Noord naar Zuid niet met de auto door de tunnel.

Omleidingen

  • Richting Noord is de tunnel open voor verkeer (behalve van 16 t/m 23 juli).
  • De kortste route is via de Erasmusbrug. Dit is ook de drukste route.
  • Rijd zoveel mogelijk via de Van Brienenoordbrug of de Beneluxtunnel.
  • Let op: verkeer vanuit Oost richting Zuid kan niet over de Erasmusbrug. De Van Brienenoordbrug en de Willemsbrug zijn dan de enige mogelijkheden.
  • Reis je binnen Rotterdam? Dan kun je misschien ook met de fiets, het ov of de watertaxi.

Afgestemd met Coolsingel

De werkzaamheden zijn afgestemd met de herinrichting van de Coolsingel. Zo kan fase 4, waarbij maar één rijbaan van de Coolsingel open is, bijvoorbeeld pas starten als de Maastunnel klaar is in september 2019. De gemeente pakt beide projecten bewust tegelijkertijd aan. Als het werk ná elkaar gedaan zou worden, zou de hinder 6 jaar in plaats van 3 jaar duren. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de impact van het tegelijkertijd uitvoeren van de renovatie Maastunnel en herinrichting Coolsingel. Die impact blijkt minder groot dan veel mensen denken.