Bereikbaarheid en omleidingen

Maastunnel

Bereikbaarheid

Op 3 juli 2017 is de Maastunnel dichtgegaan richting Zuid. Deze afsluiting duurt twee jaar. In deze periode kun je van Noord naar Zuid niet met de auto door de tunnel. Medio augustus 2019 gaat de tunnel weer open voor auto's.

Omleidingen

  • Richting Noord is de tunnel open voor verkeer (behalve van 16 t/m 23 juli).
  • De kortste route is via de Erasmusbrug. Dit is ook de drukste route.
  • Rijd zoveel mogelijk via de Van Brienenoordbrug of de Beneluxtunnel.
  • Let op: verkeer vanuit Oost richting Zuid kan niet over de Erasmusbrug. De Van Brienenoordbrug en de Willemsbrug zijn dan de enige mogelijkheden.
  • Reis je binnen Rotterdam? Dan kun je misschien ook met de fiets, het ov of de watertaxi.

Afgestemd met Coolsingel

De werkzaamheden zijn afgestemd met de herinrichting van de Coolsingel. Zo kan fase 4, waarbij maar één rijbaan van de Coolsingel open is, bijvoorbeeld pas starten als de Maastunnel klaar is in september 2019. De gemeente pakt beide projecten bewust tegelijkertijd aan. Als het werk ná elkaar gedaan zou worden, zou de hinder 6 jaar in plaats van 3 jaar duren. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de impact van het tegelijkertijd uitvoeren van de renovatie Maastunnel en herinrichting Coolsingel. Die impact blijkt minder groot dan veel mensen denken.

Bereikbaarheid

De Maastunnel is in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 mei en in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 mei in beide richtingen dicht voor autoverkeer. Dit duurt van 00.30 tot 06.00 uur. In het weekend is de tunnel weer in twee richtingen dicht. Vanaf vrijdagavond 17 mei 22.00 uur tot en met maandagochtend 20 mei 06.00 uur. Voor fietsers en voetgangers is de tunnel gewoon open.

Omleiding

Omrijden kan via de Erasmusbrug, Willemsbrug of de Ring.