Bereikbaarheid en omleidingen

20190806 Infographic aanpassingen opening Maastunnel DEF small.jpg

Voor de sluiting van de Maastunnel zijn aanpassingen gedaan aan verschillende wegen en kruispunten. Zo verbeterde de doorstroming. Bij de opening van de Maastunnel worden deze aanpassingen grotendeels teruggedraaid.

Klik hier voor een grotere versie van bovenstaande infographic.

Rijstroken kruising ’s-Gravendijkwal – Rochussenstraat

De twee rijstroken van de 's-Gravendijkwal linksaf richting Rochussenstraat gaan terug naar één rijstrook. Vanaf de 's-Gravendijkwal rechtdoor richting Droogleever Fortuynplein gaat het aantal rijstroken van één naar twee. Vanaf de Rochussenstraat (westkant) richting Drooglever Fortuynplein komen weer twee rechtsafstroken en één strook voor verkeer dat rechtdoor gaat.

Westzeedijk richting Droogleever Fortuynplein (Maastunnel)
Vanaf de Westzeedijk kun je weer richting de Maastunnel rijden.

Linksaf van Boompjes richting Erasmusbrug
Vanaf de Boompjes kun je weer linksaf de Erasmusbrug op rijden.

Extra rijstroken Wilhelminaplein – Posthumalaan
Aan de voet van de Erasmusbrug, op het Wilhelminaplein, is een linksafstrook naar de Laan op Zuid vervangen door een extra rijstrook richting de Posthumalaan. Dit blijft zo. De twee rijstroken op de Posthumalaan richting de Hillelaan worden weer teruggebracht naar één rijstrook.

Linksaf vanaf Maashaven Oostzijde richting Putselaan
Vanaf de Maashaven Oostzijde kun je weer linksaf richting de Putselaan rijden. De twee rijstroken richting de Brielselaan worden teruggebracht naar één rijstrook.

Extra rijstrook opstelvakken Dordtselaan - Strevelsweg
Voor de sluiting van de Maastunnel is een extra rijstrook aangebracht voor de opstelvakken voor de verkeerslichten op de Dordtselaan. Dit blijft zo.

Doelgroepenstrook Noordereiland
De fysieke afscheiding van de doelgroepenstrook op het Noordereiland wordt weggehaald en de belijning gaat terug naar de oorspronkelijke situatie.

Rijstroken Boompjes – Verlengde Willemsbrug
De linksafstrook vanaf de Boompjes richting de Verlengde Willemsbrug is voor de sluiting van de Maastunnel verlengd tot op de rechtdoorstrook. Dit blijft zo tot het najaar van 2019.

Nachtafsluitingen

Om eventuele kinderziektes te verhelpen, sluiten we de tunnel wel nog een aantal nachten af. Het kan zo zijn dat er dingen niet helemaal goed werken, of dat er nog kleine dingen moeten worden aangepast. Daarom zijn er tot vier weken na de opening op doordeweekse dagen nachtafsluitingen. Bekijk de data hier.