Bereikbaarheid en omleidingen

Fiets

Reis je met de fiets? Naast de vele gratis fietsparkeerplaatsen, kun je ook gebruikmaken van de bewaakte fietsenstallingen bij Rotterdam CS, de Meent en de Binnenrotte. Je kunt ook een ov-fiets huren in Rotterdam. 

RET

Door de verschillende afsluitingen in het centrum, rijden sommige bussen en trams andere routes. Kijk op de website van de RET voor een actueel overzicht en plan je reis. Houd rekening met langere reistijden en vervallen haltes.

NS

Vanaf Rotterdam Centraal is het maar enkele minuten lopen naar het festivalterrein. Kom je met de trein? Koop dan via de website van de NS alvast je festivalretour en reis samen met korting naar Rotterdam.

Bereikbaarheid met de auto

Van vrijdag 26 juli 06.00 uur tot en met zondag 28 juli 13.00 uur zijn veel wegen in het centrum afgesloten. Je rijdt om de afsluitingen heen via de 's Gravendijkwal, de Westzeedijk en de Erasmusbrug.


P+R

Zet je auto op een P+R-terrein buiten het centrum en reis verder met het ov. Parkeren op de P+R-terreinen is gratis. Vanwege het festival zijn verschillende wegen in het centrum afgesloten. Hier vind je een compleet overzicht van parkeergarages tijdens Rotterdam Unlimited
 

Parkeerverbod op zaterdag

Langs de hele route van de straatparade gelden op zaterdag 27 juli parkeerverboden in twee verschillende tijdzones. Je mag daar niet parkeren.

Zone 1:  zaterdag 27 juli van 4:00 tot 19:00 uur: Schiedamsedijk en Witte de Withstraat.

Zone 2:  zaterdag 27 juli van 9:00 tot 24:00 uur: Nieuwe Binnenweg, Mauritsweg, Weena, Kruiskade, Karel Doormanstraat en Westblaak.

Vanaf het ingaan van de parkeerverboden wordt er actief weggesleept. Zorg dus dat je auto hier niet meer staat.

Van vrijdag 06.00 tot zondag 13.00 uur

Het Weena is afgesloten tussen de Karel Doormanstraat en het Hofplein. Vanaf de Schiekade kan je alleen nog richting de Coolsingel en Pompenburg.

Rotterdam unlimited kaart 1 def_mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van vrijdag 15.00 uur tot zondag 13.00 uur

Verkeer vanaf de Schiekade kan niet meer richting de Coolsingel. Je kunt wel nog richting de Pompenburg en via de Schiekade het centrum uitrijden.

 

 

Van vrijdag 18.00 tot 00.00 uur

The Battle of the Drums barst nu ook los! Het Weena is afgesloten tussen het Kruisplein en de Karel Doormanstraat. Vanuit de West-Kruiskade mag je alleen nog rechtsaf richting Westersingel of keren en terug de West-Kruiskade op. Via de tunnelbak van Weena kun je naar Delftse Poort. En vanaf Weena bovenlangs kun je alleen nog rechtsaf het Kruisplein oprijden.

Rotterdam unlimited kaart 2 def_mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 07.00 tot 20.00 uur

De Blaak en Westblaak zijn afgesloten tussen de André van der Louwbrug en de Hartmanstraat. Vanuit de Westblaak kun je wel over het Churchillplein rechtsaf naar de Schiedamsedijk. Tot 12.00 kun je ook linksaf naar de Schiedamsedijk, daarna niet meer.

 

Rotterdam unlimited kaart 3 def_mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 11.00 tot 20.00 uur

De Schiedamsedijk is in beide richtingen afgesloten tussen het Vasteland en het Churchillplein. De Coolsingel is afgesloten van de Meent tot aan het Churchillplein. De andere kant op, dus van het Churchillpein naar de Meent, is de Coolsingel wél open. Vanaf de Blaak of Westblaak rij je onder de tunneltraverse door.

Rotterdam unlimited kaart 4 def_mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 11.00 tot 24.00 uur

Het Weena is afgesloten tussen het Kruisplein en de Karel Doormanstraat.

 

Van 13.00 tot 16.00 uur

De Rochussenstraat is dicht tussen de 's-Gravendijkwal en het Eendrachtsplein. Omrijden kan via de Stadhoudersweg, de Gordelweg of de Ring.

Ook de Mathenesserlaan is afgesloten tussen de ’s-Gravendijkwal en Rochussenstraat. De Nieuwe Binnenweg is niet toegankelijk tussen de Mathenesserlaan en Westersingel. De Blaak wordt afgesloten vanaf de Posthoornstraat. Ook de Westblaak en het Eendrachtsplein zijn op dat moment niet toegankelijk voor verkeer.

Rotterdam unlimited kaart 5 def_mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 13.00 tot 20.00 uur

De Westersingel en Mauritsweg zijn tot het Kruisplein en Weena afgesloten. Ook het Tiendplein en de 1e Middellandstraat zijn afgesloten voor verkeer dat de stad in wil. Omrijden kan het beste via de Ring.

Rotterdam unlimited kaart 6 def_mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 14.30 tot 00.00 uur

De Kruiskade en Karel Doormanstraat zijn niet toegankelijk voor verkeer.

Rotterdam unlimited kaart 7 def_mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 20.00 tot 00.00 uur

De straten waar de optocht doorheen ging zijn bijna allemaal weer open. Alleen het Weena is nog dicht tussen het Kruisplein en het Hofplein, net als het Kruisplein tussen de West-Kruiskade en het Weena. Verkeer vanuit Weena kan rechtsaf het Kruisplein op.

 

 

Van 00.00 uur tot zondag 13.00 uur

Zaterdagnacht tot zondagmiddag wordt er schoongemaakt op het Weena tussen de Karel Doormanstraat en het Hofplein. Ook ook de Coolsingel wordt er dan gepoetst tussen Hoplein en het Churchillplein.