Bereikbaarheid en omleidingen

Fiets

Reis je met de fiets? Naast de vele gratis fietsparkeerplaatsen, kun je ook gebruikmaken van de bewaakte fietsenstallingen bij Rotterdam CS, de Meent en de Binnenrotte. Je kunt ook een ov-fiets huren in Rotterdam. 

RET

Door de verschillende afsluitingen in het centrum, rijden sommige bussen en tram andere routes. Kijk op de website van de RET voor een actueel overzicht en plan je reis. Houd rekening met langere reistijden en vervallen haltes.

NS

Vanaf Rotterdam Centraal is het maar enkele minuten lopen naar het festivalterrein. Kom je met de trein? Koop dan via de website van de NS alvast je festivalretour en reis samen met korting naar Rotterdam.
 

Bereikbaarheid met de auto


P+R

Zet je auto op een P+R-terrein buiten het centrum en reis verder met het ov. Parkeren op de P+R-terreinen is gratis. Vanwege het festival zijn verschillende wegen in het centrum afgesloten. Hier vind je een compleet overzicht van parkeergarages tijdens Rotterdam Unlimited
 

Parkeerverbod op zaterdag

Langs de hele route van de straatparade gelden op zaterdag 28 juli parkeerverboden in twee verschillende tijdzones. Je mag daar niet parkeren.

Zone 1:  zaterdag 28 juli van 4:00 tot 19:00 uur: Schiedamsedijk en Witte de Withstraat.

Zone 2:  zaterdag 28 juli van 9:00 tot 24:00 uur: Nieuwe Binnenweg, Mauritsweg, Weena, Kruiskade, Karel Doormanstraat en Westblaak.

Vanaf het ingaan van de parkeerverboden wordt er actief weggesleept. Zorg dus dat je auto hier niet meer staat.

Van 6.00 tot 13.00 uur

Het Weena is afgesloten tussen de Karel Doormanstraat en het Hofplein. Vanaf de Schiekade kan je alleen nog richting de Coolsingel en Pompenburg.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_1mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 18.00 uur tot zondag 13.00 uur

Verkeer vanaf de Schiekade kan niet meer richting de Coolsingel. Richting Pompenburg kan wel nog.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_2mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

 

Van 19.00 tot 24.00 uur

Het Weena is dicht tussen het Kruisplein en het Hofplein Ook de Karel Doormanstraat is afgesloten. De Weenatunnel blijft beschikbaar.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_3mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

 

Van 8.00 tot 20.00 uur

De Schiedamsedijk is in beide richtingen afgesloten tussen het Vasteland en het Churchillplein. Vanaf de Coolingel kan je nog bovenlangs het Churchillplein. Vanaf de Blaak of Westblaak rij je onder de tunneltraverse door.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_4mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 12.00 tot 20.00 uur

Vanaf de Coolsingel kan je niet meer richting Blaak of Westblaak. Verkeer vanaf de Aert van Nesstraat kan alleen nog oversteken richting de Meent en andersom. Van Oost naar West rij je het beste via Vasteland en Boompjes.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_5mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 13.00 tot 16.00 uur

De Rochussenstraat is dicht tussen de 's-Gravendijkwal en het Eendrachtsplein. Omrijden kan via de Stadhoudersweg, de Gordelweg of de Ring.

Ook de Mathenesserlaan is afgesloten tussen de ’s-Gravendijkwal en Rochussenstraat. De Nieuwe Binnenweg is niet toegankelijk tussen de Mathenesserlaan en Westersingel. De Blaak wordt afgesloten vanaf de Posthoornstraat. Ook de Westblaak en het Eendrachtsplein zijn op dat moment niet toegankelijk voor verkeer.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_6mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 14.00 tot 20.00 uur

De Westersingel en Mauritsweg zijn tot het Kruisplein en Weena afgesloten. Ook het Tiendplein en de 1e Middellandstraat zijn afgesloten voor verkeer dat de stad in wil. Omrijden kan het beste via de Ring.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_7mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 14.30 tot 20.00 uur

De Kruiskade en Karel Doormanstraat zijn niet toegankelijk voor verkeer.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_8mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 20.00 tot 24.00 uur

De straten waar de optocht doorheen ging zijn bijna allemaal weer open. Alleen het Weena is nog dicht tussen het Kruisplein en het Hofplein, net als het Kruisplein tussen de West-Kruiskade en het Weena.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_9mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten

Van 24.00 uur tot zondag 13.00 uur

Het Weena is nog afgesloten tussen de Karel Doormanstraat en het Hofplein. Verkeer kan wel weer over het Hofplein, maar alleen richting de Coolsingel, Pompenburg en Schiekade. Richting het Weena is de weg nog dicht.

27768_Kaarten_Rotterdam-unlimited_10mini.jpg

Klik op de afbeelding om te vergroten