Bereikbaarheid en omleidingen

Bereikbaarheid

Van 30 juli tot en met 6 augustus is er geen treinverkeer mogelijk op de trajecten Rotterdam Centraal - Utrecht Centraal en Den Haag Centraal - Utrecht Centraal.

Ook rijden er op zaterdag 4 en zondag 5 augustus geen metro's tussen Graskruid en Capelsebrug. Metrolijnen A en B rijden in twee delen en er wordt een pendelbus ingezet.

Omleidingen

Treinreizigers tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal kunnen omreizen via Schiphol Airport. Ook worden er op dat traject bussen ingezet. De NS verwacht een extra reistijd van 15 tot 45 minuten.

Metrolijn A rijdt in twee delen, tussen Schiedam Centrum tot Capelsebrug en tussen stations Graksruid en Binnenhof. Maak tussen Capelsebrug en Graskruid gebruik van pendelbus 705. De pendelbus stopt bij alle tussenliggende metrostations. Op metrostation Romeynshof vertrekt metrolijn A (beide richtingen) vanaf hetzelfde spoor. Let dus goed op de richting die op het metrovoertuig aangegeven staat.

Ook metrolijn B rijdt in twee delen. Tussen Schiedam Centrum tot aan Capelsebrug en tussen de stations Graskruid tot aan Nesselande. Maak tussen Capelsebrug en Graskruid gebruik van pendelbus 705, die bij alle tussenliggende metrostations stopt.

Op metrostation Hesseplaats vertrekt metrolijn B (beide richtingen) vanaf hetzelfde spoor. Let dus goed op de richting die op het metrovoertuig aangegeven staat.