Bereikbaarheidsjournaal

Eerdere edities

Maandag 21 januari 2019

Nachtafsluitingen van de Mathenesserbrug en de Maastunnel, de Botlekbrug afgesloten voor fietsers en de verkeerssituatie op het Churchillplein bij de Coolsingel is veranderd. Dit is het bereikbaarheidsjournaal van maandag 21 januari. Het eerste journaal van het nieuwe jaar!

Mathenesserbrug

De Mathenesserbrug in Rotterdam West is van 21 januari tot en met zaterdag 2 februari (10 nachten) afgesloten. Op maandag tot en met vrijdag van 22.00 uur tot 06.00 uur. Tijdens de afsluiting van de brug kun je omrijden via de Lage Erfbrug of de Beukelsbrug. De tram trekt zich nergens iets van aan en rijdt gewoon langs de werkzaamheden.

Maastunnel - Nachtafsluiting

De Maastunnel is drie nachten dicht in beide richtingen van maandag op dinsdag, dinsdag en woensdag en woensdag op donderdag tussen 00:30 en 06:00 uur. Het verkeer aan de oostkant van Rotterdam rijdt om via de Van Brienenoordbrug of de Willemsbrug. Kom je uit het westen? Dan neem je de Beneluxtunnel of de Erasmusbrug. Voor fietsers en voetgangers blijft de tunnel bereikbaar. Voor de ochtendspits op gang komt is de tunnel weer open van zuid naar noord.

Botlekbrug - fietsers

Tot en met half april kun je niet met de fiets over de Botlekbrug. Het fietspad is afgesloten, in verband met de komst van een spoorbaan op de brug. De werkzaamheden vinden op en naast het fietspad plaats.

Coolsingel

Door de herinrichting van de Coolsingel is de verkeerssituatie op het Churchillplein gewijzigd. Het verkeer vanaf de Coolsingel kan rechtdoor naar de Schiedamsedijk en rechtsaf richting de Westblaak. De afslag naar de Blaak is afgesloten. Het verkeer tussen de Blaak en Westblak rijdt door de tunnel onder het Churchillplein. De Schiedamsedijk blijft afgesloten tussen de Schilderstraat en het Churchillplein. Het verkeer rijdt om via de Boompjes en de Blaak of via de Westzeedijk en de ’s Gravendijkwal.