Rotterdam onderweg

Rotterdam is nooit af. Dat heb je in een stad die leeft, bruist en zich ontwikkelt. Waar we met z’n zeshonderdduizenden leven, wonen, werken. Er gaat geen dag voorbij of er is wel ergens hinder. Door noodzakelijk onderhoud zoals de renovatie van de Maastunnel en het vervangen van 40 kilometer riolering per jaar. Of doordat we de bereikbaarheid van de stad verbeteren, door fietspaden te verbreden en ov-knooppunten te vernieuwen. Maar ook omdat we Rotterdam simpelweg mooier en leuker willen maken. Denk aan alle gave evenementen en festivals, en de herinrichting van de Coolsingel.

We beperken de overlast

Lastig als je zelf ergens heen wilt? Ja, dat is soms zo. Het verkeer heeft er last van. Maar je kunt er op vertrouwen dat we alles doen om die overlast te beperken. Werkzaamheden en evenementen stemmen we op elkaar af. Verkeerslichten en omleidingen stellen we efficiënt in. Onze operators in de Verkeersregiekamer houden het verkeer 24/7 in de gaten en sturen real time bij. Zo kan iedereen snel in, door, of juist óm de stad blijven reizen. Met de fiets, auto, metro, tram, bus, boot, trein.

Maak je eigen reis

In Rotterdam heb je alle keus als je ergens heen wilt. Je kiest vervoer dat het best bij jou of je reis past. Zet je je auto aan de rand van de stad en ga je met het ov verder? Loop je naar de metro? Kom je met de trein en huur je daarna een ov-fiets? Ga je op de fiets en stap je op de waterbus? Deel jij je auto, of mijd je de spits? Jouw reis maak je zelf sneller, goedkoper, gezonder, makkelijker of leuker.

Er zijn veel partijen, zoals de gemeente, RET, Verkeersonderneming en het bedrijfsleven, die je daar bij helpen. Door verbetering van de fietsinfrastructuur, stimuleren van ‘spitsmijden’, afstemmen van dienstregelingen, extra P+R-plekken zorgen ze ervoor dat jouw reis snel en comfortabel is.

We zijn eerlijk over hinder

Maar welke mogelijkheden er ook zijn, als ze niet worden gebruikt, ben je nog niet lekker onderweg. Daarom willen we van jou, reiziger in Rotterdam, weten wat jij goed en handig vervoer vindt. Waar jij de bereikbaarheid minder vindt en hoe het beter kan. Van ons kun je verwachten dat we eerlijk zijn over hinder, jou vertellen wat je mogelijkheden zijn en luisteren naar je suggesties en feedback. Dan zorgen wij ervoor dat je prettig door de stad kan reizen en houden we samen Rotterdam bereikbaar.